diumenge, abril 26, 2009

Un any de bon govern

El 14 de maig es complirà un any del nou govern de Sant Fost de Campsentelles, fruit del pacte del 23 d’abril. Montserrat Sanmartí, la nostra alcaldessa, accedia al càrrec amb l’objectiu d’oferir un tarannà dialogant i de resoldre els problemes que el nostre poble tenia plantejats. Després d’un any en minoria des dels comicis de 2007, IUSF, CiU i ERC arribàvem a un acord ambiciós en un document que es va fer públic i que ha marcat un nou estil de fer política. Independents Units per Sant Fost ha encapçalat aquest projecte des del compromís i la mà estesa als ciutadans i les associacions. El POUM i els pressupostos s’han anat treballant amb un caire participatiu, sense condicions prèvies, i fins i tot ha nascut una taula social per tractar la qüestió de les pedreres. Hem arribat a un acord amb Martorelles i Santa Maria de Martorelles per crear la Mancomunitat, una forma de facilitar l’accés als serveis, i hem gestionat els projectes del Fons Estatal d’Inversió Local en els diferents barris (l’actuació al camí dels Castanyers a La Conreria, una vella reivindicació dels veïns, ja no és un somni, així com la urbanització del carrer Pedrera). Alhora hem convertit l’Ateneu en un autèntic espai cultural de qualitat, amb l’auditori, l’Escola de Música i ara ja amb la nova Biblioteca. La mobilitat també millorarà en els accessos a Mas Corts, Mas Llombart i La Conreria i hi haurà un canvi de trajecte en l’Albus per arribar millor a Mollet del Vallès. Pel que fa a la nova C-59, que ha de passar pel nostre poble, Independents Units per Sant Fost ja ha manifestat la seva oposició a un possible peatge i ho direm allà on calgui. Pensem que els ciutadans i les ciutadanes de Sant Fost no han de pagar per un trajecte amb un cost mediambiental molt elevat, tot i reconèixer que l’apropament entre Badalona i Mollet pot tenir uns efectes econòmics beneficiosos. Com a independents, la nostra política comença i acaba a Sant Fost i durant el darrer any hem deixat palès, amb la tasca de gestió constructiva de Sanmartí i el seu equip, que el diàleg és l’argument més valuós en l’àmbit local, ja que l’Ajuntament és la institució més propera i el lloc al qual s’adrecen primerament els veïns. Aquest tarannà es pot comprovar en el nou portal web, que incorpora novetats de Web 2.0 (com blogs de l’alcaldessa i els regidors) i un compromís de futur a favor de l’administració oberta també en el ciberespai. Per acabar, voldríem puntualitzar una informació que va aparèixer en aquest diari el passat 27 de març en relació amb el càrrec de confiança: si bé és cert que el senyor Xavier Conesa (ERC) va ser nomenat per l’alcaldessa per aquest càrrec a partir del decret corresponent, exerceix les seves funcions a les àrees que corresponen a ERC, segons el pacte signat la Diada de Sant Jordi de 2008, un acord d’ampli abast del qual ens sentim orgullosos per la seva dimensió social i per l’aposta de les tres formacions per un bon govern.


Juan Francisco Fernández, president d’Independents Units per Sant Fost, en nom de l’Executiva Local

[Article publicat al Contrapunt, 24/04/2009]

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dimarts, març 31, 2009

Un govern que dialoga

Des d'Independents Units per Sant Fost volem sortir al pas de les noves tergiversacions i faltes a la veritat que la Sra. Montserrat Armengol, com a portaveu de GSF, escriu en la seva carta titulada “POUM sense diàleg” (Contrapunt , divendres 27 de març de 2009 ).

Afirma la Sra. Armengol que al pacte de govern dèiem que s’obriria un nou termini de reunions per rebre i estudiar propostes. L’equip de govern ha mantingut nombroses trobades amb els veïns, veïnes i entitats on se’ls ha informat extensament i on han pogut manifestar les seves inquietuds i peticions. La portaveu de GSF sap positivament que ens trobem en el període de més participació ciutadana en molt de temps. I dir el contrari és intoxicar i falsejar la realitat. Les ciutadanes i els ciutadans de Sant Fost són prou madurs per no deixar-se enredar per les seves temptacions manipuladores.

El POUM ha estat un dels projectes en què més esforços s’han esmerçat des de l’equip de govern, encapçalat per la nostra alcaldessa Montserrat Sanmartí, i més contacte ha comportat amb els veïns. La feina ha estat feixuga però finalment s’ha arribat a acords satisfactoris que demostren la voluntat de consens.

Malauradament tothom coneix ja quin és el tarannà de GSF i la seva portaveu. Per a ells tots els projectes i treballs que presenta l’equip de govern són erronis, estan poc treballats i necessiten d’una comissió d’estudi. Però no presenten res de nou, sempre repeteixen el mateix sigui quin sigui el tema tractat.

Per què no deixen de posar pals a les rodes i comencen a construir en positiu? Per què sempre veuen el got mig buit? Ells sabran per què ho fan. Mentrestant, nosaltres ens dediquem a treballar per Sant Fost.

IUSF governa per Sant Fost i per la gent de Sant Fost. La portaveu de GSF sempre ha tingut pressa per aprovar el POUM. Com és que ara no? Els interessos han canviat, però de qui?

Juan F. Fernández, president d'Independents Units per Sant Fost

Etiquetes de comentaris: , , , ,

diumenge, maig 13, 2007

Un èxit de participacióUn èxit de participació. Així podem valorar la festa infantil que ha tingut lloc al Parc de la Pau com a primer acte electoral de la nostra formació. Nens i grans s'han aplegat en aquest indret emblemàtic del nostre poble per passar el matí, amb inflables i tallers de pintura per als menuts, xocolatada per a tothom, classes de ball i pica-pica final. Hem tingut l'ocasió de conversar amb la gent que s'hi ha aplegat en aquest matí de diumenge assolellat i xafogós. El color dels festucs ha cobert el parc molt aviat, ja que la gent s'ha posat la nostra samarreta i la gorra de la campanya.

Al llarg de la setmana que demà comença tindrem ocasió de presentar les diferents àrees del nostre programa, del nostre compromís per Sant Fost, un projecte en positiu per seguir fent poble.

No te n'oblidis. Digues a tothom: "Sóc de Sant Fost!"

Etiquetes de comentaris: , , ,