dijous, abril 30, 2009

Primer any de pacte

Primer any del pacte IUSF-CiU-ERC

Imatge del diari Contrapunt amb el text de la notícia del primer aniversari del pacte de govern, tal com es va viure el 23 d'abril a l'Ateneu.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

diumenge, abril 26, 2009

Un any de bon govern

El 14 de maig es complirà un any del nou govern de Sant Fost de Campsentelles, fruit del pacte del 23 d’abril. Montserrat Sanmartí, la nostra alcaldessa, accedia al càrrec amb l’objectiu d’oferir un tarannà dialogant i de resoldre els problemes que el nostre poble tenia plantejats. Després d’un any en minoria des dels comicis de 2007, IUSF, CiU i ERC arribàvem a un acord ambiciós en un document que es va fer públic i que ha marcat un nou estil de fer política. Independents Units per Sant Fost ha encapçalat aquest projecte des del compromís i la mà estesa als ciutadans i les associacions. El POUM i els pressupostos s’han anat treballant amb un caire participatiu, sense condicions prèvies, i fins i tot ha nascut una taula social per tractar la qüestió de les pedreres. Hem arribat a un acord amb Martorelles i Santa Maria de Martorelles per crear la Mancomunitat, una forma de facilitar l’accés als serveis, i hem gestionat els projectes del Fons Estatal d’Inversió Local en els diferents barris (l’actuació al camí dels Castanyers a La Conreria, una vella reivindicació dels veïns, ja no és un somni, així com la urbanització del carrer Pedrera). Alhora hem convertit l’Ateneu en un autèntic espai cultural de qualitat, amb l’auditori, l’Escola de Música i ara ja amb la nova Biblioteca. La mobilitat també millorarà en els accessos a Mas Corts, Mas Llombart i La Conreria i hi haurà un canvi de trajecte en l’Albus per arribar millor a Mollet del Vallès. Pel que fa a la nova C-59, que ha de passar pel nostre poble, Independents Units per Sant Fost ja ha manifestat la seva oposició a un possible peatge i ho direm allà on calgui. Pensem que els ciutadans i les ciutadanes de Sant Fost no han de pagar per un trajecte amb un cost mediambiental molt elevat, tot i reconèixer que l’apropament entre Badalona i Mollet pot tenir uns efectes econòmics beneficiosos. Com a independents, la nostra política comença i acaba a Sant Fost i durant el darrer any hem deixat palès, amb la tasca de gestió constructiva de Sanmartí i el seu equip, que el diàleg és l’argument més valuós en l’àmbit local, ja que l’Ajuntament és la institució més propera i el lloc al qual s’adrecen primerament els veïns. Aquest tarannà es pot comprovar en el nou portal web, que incorpora novetats de Web 2.0 (com blogs de l’alcaldessa i els regidors) i un compromís de futur a favor de l’administració oberta també en el ciberespai. Per acabar, voldríem puntualitzar una informació que va aparèixer en aquest diari el passat 27 de març en relació amb el càrrec de confiança: si bé és cert que el senyor Xavier Conesa (ERC) va ser nomenat per l’alcaldessa per aquest càrrec a partir del decret corresponent, exerceix les seves funcions a les àrees que corresponen a ERC, segons el pacte signat la Diada de Sant Jordi de 2008, un acord d’ampli abast del qual ens sentim orgullosos per la seva dimensió social i per l’aposta de les tres formacions per un bon govern.


Juan Francisco Fernández, president d’Independents Units per Sant Fost, en nom de l’Executiva Local

[Article publicat al Contrapunt, 24/04/2009]

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dijous, abril 24, 2008

El millor alcalde es retira orgullós del nou pacteEl nou pacte ha culminat en la presentació que ha tingut lloc la Diada de Sant Jordi a la Biblioteca Municipal. Joan Gassó ha manifestat la seva satisfacció per l'èxit de les negociacions que han conduït a l'acord amb Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Fost. Es tracta d'un acord de gran abast social que aposta per un compromís amb la ciutadania, tot emfasitzant la seva participació activa en la vida municipal. Joan Gassó ha assenyalat també que en l'acord no s'ha posat cap condició que suposés la seva renúncia, com sí que han fet altres formacions, i que no ha participat en el procés negociador per facilitar la tasca dels qui hauran de governar Sant Fost en el futur més immediat, ja que ell presentarà la seva dimissió el proper 30 d'abril, sense rancúnies i amb l'alegria d'haver donat una part important de la seva vida al nostre poble. A més, ha presentat la que serà la seva successora i futura alcaldessa, Montserrat Sanmartí, que ha tingut unes paraules per al qui ha estat un símbol de la nostra formació:

Ho faig amb un reconeixement molt especial a l’alcalde actual, el Sr. Joan Gassó, el millor alcalde en moltíssims anys, un model de gestió i de compromís, un coneixedor extraordinari del nostre poble i un polític de raça com n’hi ha ben pocs. Moltes gràcies, Joan.

Document PDF del pacte de govern entre IUSF, CiU i ERC: pacte_govern_sant_fost.pdf

Etiquetes de comentaris: , , ,

dijous, abril 17, 2008

Principi d'acord

D’acord amb el nostre desig d’assolir l’estabilitat en el nostre municipi, tan necessària atesos els reptes que tenim plantejats, ens plau anunciar que Independents Units per Sant Fost, força que governa actualment en minoria el Consistori, ha arribat a un principi d’acord per constituir un nou govern de majoria amb Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. Aquest pacte de govern serà signat oficialment el proper dia 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a les 21 hores a la Biblioteca Municipal. En el marc d'aquest acte es donaran a conèixer tots els detalls.[Nota de premsa tramesa als mitjans]


Etiquetes de comentaris: , ,