divendres, octubre 19, 2007

Compromís per Sant Fost

Després de quatre mesos de govern en minoria, des d’Independents Units per Sant Fost volem refermar la nostra voluntat de formar un govern estable i amb capacitat per dur Sant Fost a un futur amb un creixement sostenible, ordenat i adequat a les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes.

Hem aconseguit vèncer als comicis municipals per quarta vegada consecutiva, gràcies als nostres votants (1149, més de 300 vots que la segona força), que un cop més ens han dut al capdavant del govern, malgrat la campanya de desprestigi atiada interessadament des de diferents àmbits. Tot i que estem en minoria, amb el que això suposa, tenim la força i la il·lusió de consolidar els projectes iniciats en els darrers anys i que continuaran fent de Sant Fost un poble de referència.

Però aquest projecte de poble tan sols serà possible amb el suport de la resta de forces polítiques i de la seva acció responsable per conduir Sant Fost cap a un futur que beneficiï la gran majoria dels seus habitants. La seva disposició al diàleg és molt necessària.

Aquesta legislatura que tot just acaba de començar serà decisiva per a l’esdevenidor del nostre poble. L’aprovació definitiva del POUM, la finalització dels equipaments com l’Ateneu o la zona esportiva, entre altres projectes, faran de Sant Fost, un cop més amb l’acció decidida d’Independents Units per Sant Fost, un poble model davant la resta. I aprovar tot això, que sens dubte és positiu, depèn també dels vots de les altres formacions.

Des d’Independents Units per Sant Fost seguim creient que la millor política és la que es pensa i es realitza des del poble i per al poble, sense dependre d’ideologies o interessos partidistes extramunicipals. El poble que volem per a nosaltres i per als nostres fills només serà possible des d’aquesta perspectiva.

[Nota de premsa tramesa als mitjans]

Etiquetes de comentaris: , ,

dimecres, maig 09, 2007

Dos estils de fer política


En un escrit publicat a Línia Vallès el passat dia 27 d’abril, el senyor Francisco Barón, del PSC de Sant Fost, utilitza una metàfora organicista tot assenyalant que els organismes vius neixen, creixen, es reprodueixen... i moren, en al·lusió al nostre grup, Independents Units per Sant Fost. Aquesta és la voluntat del senyor Barón, i així ho dóna a entendre en el seu escrit com a atac a un grup independent (cohesionat i plural) que treballa per Sant Fost i que no té cap més interès que millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus ciutadans. Voldria que recordés que abans de morir els éssers vius es reprodueixen. Observant els criteris i maneres de fer del partit que representa a Sant Fost (no tenim res en absolut contra aquesta formació a nivell català), no tingui dubte que això ha de fer que ens reproduïm cada cop més. Recordi que el PSC porta governant 28 anys a Barcelona i que és perfectament legítim que vulgui continuar-ho fent, d’acord amb els mecanismes de la democràcia.

Independents Units per Sant Fost porta més de 20 anys treballant pel poble (i els darrers anys governant en un clima d’estabilitat) i això és una evidència. Només cal que surti a fer un tomb per comprovar l’evolució del municipi, o consultar les hemeroteques i recordar el que passava l’any 1995, quan la inestabilitat va provocar que Sant Fost sortís per la televisió com el poble amb un nombre rècord d’alcaldes. Aquest progrés innegable no el veu el seu partit, el qual, al llarg de la legislatura que finalitza, ha votat no a tot sistemàticament. I nosaltres li respectem aquesta forma d’actuar. En política les estratègies són importants, sempre que es basin en el respecte, el diàleg i la tolerància. És irònic pensar que un dels projectes que sempre han atacat hagi estat el del Parc de la Pau, lloc en el qual ha realitzat el seu partit la foto de campanya. Deu ser cert que es tracta d’un dels indrets més emblemàtics de Sant Fost, i de debò que ens en sentim orgullosos, ja que és una de les moltes realitzacions del nostre govern de coalició entre IUSF i ICV-EUiA.

Al contrari que vostè, nosaltres desitgem que el seu partit segueixi durant molt de temps, ja que respectem les diferents opcions polítiques, tot i que no compartim la seva estratègia de crítica constant amb pamflets farcits de calúmnies, mentides i atacs personals. Recordi que darrere els càrrecs polítics hi ha persones compromeses com ningú pel bé de la col·lectivitat. Potser aniria bé que disposessin d’un codi de valors ètics, i això els evitaria abandonar la baixesa moral d’algunes de les seves afirmacions gratuïtes i innecessàries.

Recordi que ja els clàssics deien que no es poden barrejar les esferes pública i privada. Fa uns anys el senyor Ignasi Agulló, que es va presentar a les llistes d’IUSF l’any 1999, va dimitir com a president del Casal d’Avis de Sant Fost. Aquest any la senyora Margot Santos, que anirà a les llistes d’IUSF com a número 5, ha dimitit del seu càrrec com a secretària de l’Associació de Botiguers de Sant Fost. Recentment vostè ha accedit a la presidència d’un club esportiu, però no ha declinat anar a les llistes del PSC de Sant Fost. Això demostra que Independents Units per Sant Fost juga net sense aprofitar-se ni perjudicar cap entitat del poble.

El cas del seu partit és ben diferent: l’afany per guanyar afecta clarament la voluntat d’imparcialitat que haurien de tenir les associacions o els clubs esportius, perquè per a vostès tot s’hi val. Les entitats sempre han de poder opinar i actuar, però des de la imparcialitat i sense manipulacions. Potser alguna cosa hauran d’aprendre d’Independents Units per Sant Fost. Per cert, li agraïm que reconegui algunes de les realitzacions del nostre govern, aspecte que en el seu pamflet “L’Opinió” no apareix mai.

Juan Francisco Fernández, número 2 per Independents Units per Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , , ,