dimarts, març 31, 2009

Un govern que dialoga

Des d'Independents Units per Sant Fost volem sortir al pas de les noves tergiversacions i faltes a la veritat que la Sra. Montserrat Armengol, com a portaveu de GSF, escriu en la seva carta titulada “POUM sense diàleg” (Contrapunt , divendres 27 de març de 2009 ).

Afirma la Sra. Armengol que al pacte de govern dèiem que s’obriria un nou termini de reunions per rebre i estudiar propostes. L’equip de govern ha mantingut nombroses trobades amb els veïns, veïnes i entitats on se’ls ha informat extensament i on han pogut manifestar les seves inquietuds i peticions. La portaveu de GSF sap positivament que ens trobem en el període de més participació ciutadana en molt de temps. I dir el contrari és intoxicar i falsejar la realitat. Les ciutadanes i els ciutadans de Sant Fost són prou madurs per no deixar-se enredar per les seves temptacions manipuladores.

El POUM ha estat un dels projectes en què més esforços s’han esmerçat des de l’equip de govern, encapçalat per la nostra alcaldessa Montserrat Sanmartí, i més contacte ha comportat amb els veïns. La feina ha estat feixuga però finalment s’ha arribat a acords satisfactoris que demostren la voluntat de consens.

Malauradament tothom coneix ja quin és el tarannà de GSF i la seva portaveu. Per a ells tots els projectes i treballs que presenta l’equip de govern són erronis, estan poc treballats i necessiten d’una comissió d’estudi. Però no presenten res de nou, sempre repeteixen el mateix sigui quin sigui el tema tractat.

Per què no deixen de posar pals a les rodes i comencen a construir en positiu? Per què sempre veuen el got mig buit? Ells sabran per què ho fan. Mentrestant, nosaltres ens dediquem a treballar per Sant Fost.

IUSF governa per Sant Fost i per la gent de Sant Fost. La portaveu de GSF sempre ha tingut pressa per aprovar el POUM. Com és que ara no? Els interessos han canviat, però de qui?

Juan F. Fernández, president d'Independents Units per Sant Fost

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, febrer 21, 2009

Juan Francisco Fernández, nou president d'Independents Units per Sant Fost

Juan Francisco Fernández, primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost, es va convertir el passat divendres en el nou president d'Independents Units per Sant Fost, primera força del municipi pel que fa al nombre de vots i regidors. Fernández substitueix Joan Gassó, que va deixar l'executiva el passat mes de novembre. La candidatura que encapçalava Fernández està constituïda per Enric Gil com a vicepresident, Ferran Forns com a secretari i Irene Romero com a tresorera en els principals càrrecs. Va ser l'única que es va presentar i va sortir escollida sense cap vot en contra, demostrant així la unitat del partit. La resta de membres, en el lloc de vocals, són els electes actuals (Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos i Ferran Mauri) i els afiliats Ignacio López, Manel Martínez i Artemi Bergadà. Els objectius de la formació són créixer com a partit per continuar guanyant les eleccions i oferir una imatge renovada, tot atenent les necessitats de la població, i amb una tasca més activa dels afiliats en les diferents comissions. En el discurs posterior a la votació, Fernández va mostrar el seu total suport a l'alcaldessa Montserrat Sanmartí i va emfasitzar la importància de les activitats socials i de la comunicació en l'engrescador nou període que comença.

Etiquetes de comentaris: , , ,

diumenge, setembre 14, 2008

Les imatges de la inauguracióAquí teniu les imatges de la inauguració del camp de futbol. Un gran treball del nou Equip de Govern (IUSF, CiU i ERC), encapçalat per l'alcaldessa Montserrat Sanmartí, i amb José Manuel Murcia com a regidor d'Esports i peça clau en les negociacions per assolir aquesta fita de l'esport santfostenc.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dilluns, maig 12, 2008

Un alcalde irrepetible

El passat 30 d'abril es va tancar una època en la història recent de Sant Fost amb la renúncia de l'alcalde Joan Gassó, que donarà lloc el dimecres 14 de maig a la constitució d'un nou govern com a fruit del pacte a tres bandes entre IUSF, CiU i ERC. La futura alcaldessa serà Montserrat Sanmartí, número 3 de la llista independent. La sessió plenària va ser molt especial, ja que Gassó tancava un període molt llarg i fecund dedicat a la millora del municipi, que es va encetar l'any 1983 com a regidor i que va culminar el 1993 amb l'accés a l'alcaldia. L'any 1995 Independents Sant Fost (a partir de 1999 Independents Units per Sant Fost) va iniciar un seguit d'eleccions que es van comptar per victòries (IUSF no ha perdut mai des de llavors, fenomen digne d'anàlisi sociològica i d'estudi profund per part de les formacions tradicionals, que no han pogut vèncer aquest monstre de la política). Precisament el 1995 el vot es va dispersar tant que cap partit no va superar els tres regidors: després d'un interregne en què els alcaldes es van anar succeint (1995-1996), Gassó i els independents dugueren a terme un pacte molt valent que els va dur a escombrar els rivals l'any 1999 i a conquerir la majoria absoluta el 2003 (amb 1635 vots). El 2007, certs problemes van fer néixer un nou grup independent que va utilitzar tots els seus mitjans contra l'alcalde, que a més va rebre atacs a tort i a dret en una campanya de desprestigi, amb la conseqüència de la pèrdua de la majoria absoluta (de 7 regidors a 5). Des de fa un any hi havia un govern dels independents en minoria (5 en el govern contra 8 a l'oposició), situació insostenible en un poble complex com el nostre. Recentment, dues forces (CiU i ERC) han contribuït a prosseguir en l'estabilitat, i Gassó ha pogut retirar-se amb la feina feta i deixar el poble amb un equip preparat per treballar amb els reptes que Sant Fost té plantejats. L'alcalde ha estat un referent en els darrers quinze anys, ha sabut canviar la imatge d'un poble amb mancances i sense il·lusió per un altre més modern i il·lusionat. Encara queda, però, molta feina per fer i segur que el nou Equip de Govern serà capaç de prendre decisions per continuar amb la tasca començada. Gassó va dir en el Ple que quan els records pesen més que les il·lusions és que ha arribat el moment de plegar, i va reconèixer que s'havia sentit estimat. De res no va servir el discurs lamentable de la representant socialista, ple de ressentiment i d'odi, instal·lat en la desqualificació i sense cap reconeixement per al qui ha estat, sense cap mena de dubte, un polític irrepetible.

Etiquetes de comentaris: , , ,

divendres, octubre 19, 2007

Compromís per Sant Fost

Després de quatre mesos de govern en minoria, des d’Independents Units per Sant Fost volem refermar la nostra voluntat de formar un govern estable i amb capacitat per dur Sant Fost a un futur amb un creixement sostenible, ordenat i adequat a les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes.

Hem aconseguit vèncer als comicis municipals per quarta vegada consecutiva, gràcies als nostres votants (1149, més de 300 vots que la segona força), que un cop més ens han dut al capdavant del govern, malgrat la campanya de desprestigi atiada interessadament des de diferents àmbits. Tot i que estem en minoria, amb el que això suposa, tenim la força i la il·lusió de consolidar els projectes iniciats en els darrers anys i que continuaran fent de Sant Fost un poble de referència.

Però aquest projecte de poble tan sols serà possible amb el suport de la resta de forces polítiques i de la seva acció responsable per conduir Sant Fost cap a un futur que beneficiï la gran majoria dels seus habitants. La seva disposició al diàleg és molt necessària.

Aquesta legislatura que tot just acaba de començar serà decisiva per a l’esdevenidor del nostre poble. L’aprovació definitiva del POUM, la finalització dels equipaments com l’Ateneu o la zona esportiva, entre altres projectes, faran de Sant Fost, un cop més amb l’acció decidida d’Independents Units per Sant Fost, un poble model davant la resta. I aprovar tot això, que sens dubte és positiu, depèn també dels vots de les altres formacions.

Des d’Independents Units per Sant Fost seguim creient que la millor política és la que es pensa i es realitza des del poble i per al poble, sense dependre d’ideologies o interessos partidistes extramunicipals. El poble que volem per a nosaltres i per als nostres fills només serà possible des d’aquesta perspectiva.

[Nota de premsa tramesa als mitjans]

Etiquetes de comentaris: , ,

dilluns, juliol 30, 2007

Paelles i estiuHa acabat la Festa Major i amb ella les emocions de la trobada amb els amics, els balls inoblidables, el sol tradicional de les paelles (sort de la carpa!), els cotxes antics, la mainada pintant en l'emblemàtic carrer Sant Isidre, el retorn dels focs artificials, el trenet que circula per Sant Fost amunt i avall amb la mirada còmplice dels nens enjogassats. Ha acabat la Festa Major i s'inicien les vacances, el període de descans, de desconnexió de la rutina política. És l'hora de fer balanç. Independents Units per Sant Fost governa, tot i que en minoria, i ha treballat amb velocitat de creuer des del primer dia, gestionant la realitat santfostenca amb la força de la raó i l'experiència acumulada. Tornarem de vacances i seguirem dialogant, com ja hem començat a fer, amb la mà estesa a totes les forces polítiques. Tornarem al ciberespai i us informarem d'alguns canvis -petits i molt puntuals- que s'han esdevingut a la nostra Executiva. Seguirem fent Sant Fost des de la nostra modesta saviesa.I des d'aquí us mostrem la nostra paella virtual, així com la imatge del lliurament del premi a la participació d'IUSF en aquest mateix concurs. Felicitem a l'equip de govern per la bona tasca duta a terme en aquests darrers mesos i per acompanyar-nos durant tota la Festa Major.

Tornem al setembre. Feliç estiu a tothom!

Etiquetes de comentaris: , , ,