dimarts, juliol 29, 2008

Un govern que dialoga

Des d’Independents Units per Sant Fost volem sortir al pas de les afirmacions que la senyora Montserrat Armengol, en nom de Gent per Sant Fost, va escriure en la seva carta i que vostès [la premsa comarcal] van publicar amb data 11 de juliol de 2008.

En primer lloc, volem expressar el nostre més ferm rebuig a l'ús de retrets del passat polític de l'alcaldessa. Què pretenen amb això? Tothom té un passat, però nosaltres no caurem en aquest joc. Simplement ens agradaria que la senyora Armengol pensés en el seu propi passat abans de parlar del d'altres.

Pel que fa al tema dels veïns de la Conreria, el govern format per IUSF-CiU-ERC es va comprometre en el pacte de legislatura a no donar l'esquena i a escoltar als ciutadans i així ho està fent, encara que pugui saber greu a alguns. El govern s'ha compromès, i així ho ha expressat l’alcaldessa Montserrat Sanmartí, a estudiar els casos dels diferents veïns quan, properament, s'estudiï i s’aprovi el POUM. I el govern, des del primer dia, està parlant amb els ciutadans i les associacions amb la mà estesa i esperit de diàleg.

El grup de veïns que van anar al ple extraordinari del passat 27 de juny de 2008 seran escoltats perquè tenen tot el dret, fins i tot malgrat les formes que es van poder veure en aquella sessió plenària, no gaire adequades en un entorn que ha de ser exquisit a nivell de valors i educació. Els grups de l’oposició (PSC i GSF) van contribuir al desori esperonant-los perquè cridessin quan parlava l’alcaldessa o els regidors de l’Equip de Govern i, en canvi, mantenint-se en silenci quan parlaven els portaveus de PSC i GSF.

Senyora Armengol, aquest és el caire que vol donar a les seves intervencions als Plens? Vol caure en l’ús dels insults i les desqualificacions públiques? No és això una forma de prepotència i una negació dels principis del diàleg? No és això donar l’esquena a les normes bàsiques de l’educació?

Comissió de Comunicació d’Independents Units per Sant Fost

[Nota de Premsa enviada als mitjans]

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dimarts, setembre 11, 2007

Discurs de la Diada Nacional 2007L’any passat, en aquest mateix indret, fèiem referència en el nostre discurs a l’Estatut que acabava de ser ratificat pel poble de Catalunya i al·ludíem al creixement del nostre municipi i al seu paper capdavanter en benestar i qualitat. Ara, amb un panorama polític plural i divers, i amb el diàleg com a instrument necessari, hem d’anar plegats per evitar que la imatge de mediocritat que ofereixen nombrosos polítics en els àmbits espanyol i català s’instal·li en el nostre municipi. És una tasca urgent dignificar la política com a instrument de servei a la ciutadania i nosaltres hem de saber donar exemple també en això. Hem de continuar apostant per la creativitat i el bon govern, sense exclusions de cap mena, i aquesta ja és una manera digna de construir Catalunya, que no serà mai rica i plena sense els seus pobles i la seva gent. I tampoc no ho serà si des de fora s’entesten a negar la nostra identitat i a ofegar-nos amb la retallada d’inversions. Des d’Independents Units per Sant Fost volem contribuir, de manera enèrgica però sense defugir l’autocrítica, a un nou clima de confiança entre tots els grups polítics, i esperem que això serveixi perquè Sant Fost continuï creixent. Aquesta és la nostra raó de ser i el que ens esperona en el nostre treball diari per una Catalunya més lliure i més justa.

Enric Gil Garcia, secretari d'Independents Units per Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dilluns, juliol 30, 2007

Paelles i estiuHa acabat la Festa Major i amb ella les emocions de la trobada amb els amics, els balls inoblidables, el sol tradicional de les paelles (sort de la carpa!), els cotxes antics, la mainada pintant en l'emblemàtic carrer Sant Isidre, el retorn dels focs artificials, el trenet que circula per Sant Fost amunt i avall amb la mirada còmplice dels nens enjogassats. Ha acabat la Festa Major i s'inicien les vacances, el període de descans, de desconnexió de la rutina política. És l'hora de fer balanç. Independents Units per Sant Fost governa, tot i que en minoria, i ha treballat amb velocitat de creuer des del primer dia, gestionant la realitat santfostenca amb la força de la raó i l'experiència acumulada. Tornarem de vacances i seguirem dialogant, com ja hem començat a fer, amb la mà estesa a totes les forces polítiques. Tornarem al ciberespai i us informarem d'alguns canvis -petits i molt puntuals- que s'han esdevingut a la nostra Executiva. Seguirem fent Sant Fost des de la nostra modesta saviesa.I des d'aquí us mostrem la nostra paella virtual, així com la imatge del lliurament del premi a la participació d'IUSF en aquest mateix concurs. Felicitem a l'equip de govern per la bona tasca duta a terme en aquests darrers mesos i per acompanyar-nos durant tota la Festa Major.

Tornem al setembre. Feliç estiu a tothom!

Etiquetes de comentaris: , , ,