divendres, maig 16, 2008

Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa de Sant FostEn el Ple celebrat ahir dimecres 14 de maig, Montserrat Sanmartí, número 3 de la candidatura d’Independents Units per Sant Fost (IUSF), va ser escollida alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles amb majoria absoluta (els cinc vots del seu grup, el de CiU i el d’ERC), fruit del pacte de govern a què van arribar les tres formacions el passat 23 d’abril. Sanmartí, en una Biblioteca plena a vessar, va destacar en el seu discurs l’orientació del nou govern, enfocat a les persones i amb la prioritat pels temes socials. Va assenyalar que Sant Fost és un municipi amb un teixit veïnal, cultural i esportiu molt valuós i que cal dur a terme una profunda tasca de diàleg a fi de reflectir les seves preocupacions i projectes, que també són els del poble. Després d’uns anys dedicats a una política d’inversions, cal reactivar la participació ciutadana més que mai, ja que l’Ajuntament mai no ha de donar l’esquena a la ciutadania. Va posar èmfasi en el fet de ser la primera dona santfostenca en arribar a aquest càrrec i va recordar en el seu discurs les dones que són víctimes de la desigualtat. La il·lusió per un Sant Fost millor ha de traduir-se en un aprofundiment en la igualtat de drets entre homes i dones. Recordà l’actiu dels joves i de la gent gran i acabà amb els agraïments a les persones que han confiat en ella per aquest repte, tot destacant, entre d’altres, el suport de la gent del seu grup (Independents Units per Sant Fost), amb un esment al millor alcalde (Joan Gassó), als regidors i als companys Juan Francisco Fernández i Llorenç Calzada.

[En la imatge, Juan F. Fernández, alcalde en funcions, pren la promesa del càrrec a Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa del municipi]

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

dilluns, maig 12, 2008

Un alcalde irrepetible

El passat 30 d'abril es va tancar una època en la història recent de Sant Fost amb la renúncia de l'alcalde Joan Gassó, que donarà lloc el dimecres 14 de maig a la constitució d'un nou govern com a fruit del pacte a tres bandes entre IUSF, CiU i ERC. La futura alcaldessa serà Montserrat Sanmartí, número 3 de la llista independent. La sessió plenària va ser molt especial, ja que Gassó tancava un període molt llarg i fecund dedicat a la millora del municipi, que es va encetar l'any 1983 com a regidor i que va culminar el 1993 amb l'accés a l'alcaldia. L'any 1995 Independents Sant Fost (a partir de 1999 Independents Units per Sant Fost) va iniciar un seguit d'eleccions que es van comptar per victòries (IUSF no ha perdut mai des de llavors, fenomen digne d'anàlisi sociològica i d'estudi profund per part de les formacions tradicionals, que no han pogut vèncer aquest monstre de la política). Precisament el 1995 el vot es va dispersar tant que cap partit no va superar els tres regidors: després d'un interregne en què els alcaldes es van anar succeint (1995-1996), Gassó i els independents dugueren a terme un pacte molt valent que els va dur a escombrar els rivals l'any 1999 i a conquerir la majoria absoluta el 2003 (amb 1635 vots). El 2007, certs problemes van fer néixer un nou grup independent que va utilitzar tots els seus mitjans contra l'alcalde, que a més va rebre atacs a tort i a dret en una campanya de desprestigi, amb la conseqüència de la pèrdua de la majoria absoluta (de 7 regidors a 5). Des de fa un any hi havia un govern dels independents en minoria (5 en el govern contra 8 a l'oposició), situació insostenible en un poble complex com el nostre. Recentment, dues forces (CiU i ERC) han contribuït a prosseguir en l'estabilitat, i Gassó ha pogut retirar-se amb la feina feta i deixar el poble amb un equip preparat per treballar amb els reptes que Sant Fost té plantejats. L'alcalde ha estat un referent en els darrers quinze anys, ha sabut canviar la imatge d'un poble amb mancances i sense il·lusió per un altre més modern i il·lusionat. Encara queda, però, molta feina per fer i segur que el nou Equip de Govern serà capaç de prendre decisions per continuar amb la tasca començada. Gassó va dir en el Ple que quan els records pesen més que les il·lusions és que ha arribat el moment de plegar, i va reconèixer que s'havia sentit estimat. De res no va servir el discurs lamentable de la representant socialista, ple de ressentiment i d'odi, instal·lat en la desqualificació i sense cap reconeixement per al qui ha estat, sense cap mena de dubte, un polític irrepetible.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, juny 16, 2007

Joan Gassó, alcalde de Sant Fost

En la sessió plenària de constitució de l'Ajuntament de Sant Fost, que ha tingut lloc avui a les 10 del matí, han pres possessió els regidors i regidores de les diferents formacions per a la legislatura 2007-2011. Després de prometre o jurar llurs càrrecs, s'ha procedit a la votació de l'alcalde. Montserrat Armengol (GSF) ha donat a conèixer els seus motius per no donar suport a un govern quadripartit, entre ells, la furibunda campanya duta a terme pel PSC en els darrers temps i, sobretot, durant la campanya electoral. IUSF (amb Joan Gassó), PSC i CiU han presentat candidats, mentre que GSF i ERC no ho han fet. El resultat ha ofert 5 vots per a Joan Gassó (del nostre Grup Municipal), 5 per a Josefina Caro (els del PSC i el del candidat d'ERC), un vot per a Joaquim Pérez (CiU) i dos en blanc (les regidores de GSF). Com és sabut, si cap candidat no obté els 7 vots de la majoria absoluta, resulta escollit alcalde el de la llista més votada. Independents Units per Sant Fost, amb 1149 sufragis, va ser la llista guanyadora dels comicis, per la qual cosa el nostre candidat, Joan Gassó, que ha encapçalat el Consistori des de 1993 i que ha dut a terme una gran tasca pel nostre municipi, és el legítim alcalde per al nou període polític que comença.

Gassó, en el seu discurs, ha destacat que, durant el període postelectoral no s'ha permès a IUSF discutir programes i negociar pactes concrets i ha reconegut que les majories absolutes de vegades afecten l'estil de govern. Tot i així, ha posat èmfasi en la campanya de descrèdit que ha dut a terme el PSC sobre la seva persona i ha ressaltat l'aprenentatge que pot suposar un govern en minoria, des de la convicció que caldrà arribar a pactes i acords en una política de mà estesa. Aquesta és la demanda del poble de Sant Fost: diàleg i entesa per solucionar els problemes de la ciutadania. Independents Units per Sant Fost és conscient del que això significa i, per aquesta raó, assumeix amb responsabilitat aquest nou repte.

Felicitem el nostre alcalde i els regidors electes (Juan F. Fernández, Montse Sanmartí, Jose M. Murcia i Margarita Santos), amb la seguretat que treballaran com sempre ha fet la nostra gent: des de la serenitat, el diàleg i el rigor, pensant només en Sant Fost i en la seva estabilitat.

Etiquetes de comentaris: , , ,