diumenge, febrer 28, 2010

Vull un barri...

Diàleg i participació, dues paraules que, quan es converteixen en fets, prenen tot el seu valor i representen realment l’esperit de la democràcia. Diàleg i participació és el que han exercit aquests dies els santfostencs i santfostenques que s’han atansat als Tallers de Barri, convocats per definir el Projecte d’Intervenció Integral al barri Centre Urbà de Sant Fost. Ha resultat per a tots, ciutadans, polítics i tècnics, un exercici realment enriquidor el fet de poder comparar punts de vista, proposar i arribar a un consens. Un consens que s’ha expressat amb el Vull un barri... I posats a voler, i a tocar alhora de peus a terra, volem un barri net, ben comunicat (tant a peu, com amb transport públic i privat), segur, amb serveis, amb espais de trobada (zones verdes, parcs, locals per a joves, casals per a gent gran...), amb equipaments... I volem que “allò que volem” sigui escoltat i tingut en compte. Aquests desitjos de barri es reflectiran en el projecte per tal de poder configurar-hi el futur, en consonància amb l’entorn i les necessitats dels veïns i del municipi. El Projecte d’Intervenció Integral al barri Centre Urbà es presentarà a la convocatòria de la Llei de Barris de la Generalitat i, alhora, es mostrarà a la ciutadania, que ha exercit amb il·lusió el seu dret a expressar l’opinió. Vull manifestar el meu agraïment a tots els veïns i veïnes que han compartit aquest espai de participació.

Montserrat Sanmartí, alcaldessa de Sant Fost (Independents Units per Sant Fost)

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimecres, desembre 23, 2009

Nadal 2009Amb la publicació virtual del nostre butlletí, El Santfostenc, aprofitem per desitjar-vos un Bon Nadal i un feliç Any Nou 2010.

Accés al Santfostenc en PDF

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dijous, juliol 30, 2009

Feliç Festa Major 2009


Des d'Independents Units per Sant Fost us desitgem una magnífica Festa Major, on la convivència i la participació siguin els valors predominants. Us deixem també aquí el programa d'actes:

Etiquetes de comentaris: , , , ,

diumenge, abril 26, 2009

Un any de bon govern

El 14 de maig es complirà un any del nou govern de Sant Fost de Campsentelles, fruit del pacte del 23 d’abril. Montserrat Sanmartí, la nostra alcaldessa, accedia al càrrec amb l’objectiu d’oferir un tarannà dialogant i de resoldre els problemes que el nostre poble tenia plantejats. Després d’un any en minoria des dels comicis de 2007, IUSF, CiU i ERC arribàvem a un acord ambiciós en un document que es va fer públic i que ha marcat un nou estil de fer política. Independents Units per Sant Fost ha encapçalat aquest projecte des del compromís i la mà estesa als ciutadans i les associacions. El POUM i els pressupostos s’han anat treballant amb un caire participatiu, sense condicions prèvies, i fins i tot ha nascut una taula social per tractar la qüestió de les pedreres. Hem arribat a un acord amb Martorelles i Santa Maria de Martorelles per crear la Mancomunitat, una forma de facilitar l’accés als serveis, i hem gestionat els projectes del Fons Estatal d’Inversió Local en els diferents barris (l’actuació al camí dels Castanyers a La Conreria, una vella reivindicació dels veïns, ja no és un somni, així com la urbanització del carrer Pedrera). Alhora hem convertit l’Ateneu en un autèntic espai cultural de qualitat, amb l’auditori, l’Escola de Música i ara ja amb la nova Biblioteca. La mobilitat també millorarà en els accessos a Mas Corts, Mas Llombart i La Conreria i hi haurà un canvi de trajecte en l’Albus per arribar millor a Mollet del Vallès. Pel que fa a la nova C-59, que ha de passar pel nostre poble, Independents Units per Sant Fost ja ha manifestat la seva oposició a un possible peatge i ho direm allà on calgui. Pensem que els ciutadans i les ciutadanes de Sant Fost no han de pagar per un trajecte amb un cost mediambiental molt elevat, tot i reconèixer que l’apropament entre Badalona i Mollet pot tenir uns efectes econòmics beneficiosos. Com a independents, la nostra política comença i acaba a Sant Fost i durant el darrer any hem deixat palès, amb la tasca de gestió constructiva de Sanmartí i el seu equip, que el diàleg és l’argument més valuós en l’àmbit local, ja que l’Ajuntament és la institució més propera i el lloc al qual s’adrecen primerament els veïns. Aquest tarannà es pot comprovar en el nou portal web, que incorpora novetats de Web 2.0 (com blogs de l’alcaldessa i els regidors) i un compromís de futur a favor de l’administració oberta també en el ciberespai. Per acabar, voldríem puntualitzar una informació que va aparèixer en aquest diari el passat 27 de març en relació amb el càrrec de confiança: si bé és cert que el senyor Xavier Conesa (ERC) va ser nomenat per l’alcaldessa per aquest càrrec a partir del decret corresponent, exerceix les seves funcions a les àrees que corresponen a ERC, segons el pacte signat la Diada de Sant Jordi de 2008, un acord d’ampli abast del qual ens sentim orgullosos per la seva dimensió social i per l’aposta de les tres formacions per un bon govern.


Juan Francisco Fernández, president d’Independents Units per Sant Fost, en nom de l’Executiva Local

[Article publicat al Contrapunt, 24/04/2009]

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, febrer 21, 2009

Juan Francisco Fernández, nou president d'Independents Units per Sant Fost

Juan Francisco Fernández, primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost, es va convertir el passat divendres en el nou president d'Independents Units per Sant Fost, primera força del municipi pel que fa al nombre de vots i regidors. Fernández substitueix Joan Gassó, que va deixar l'executiva el passat mes de novembre. La candidatura que encapçalava Fernández està constituïda per Enric Gil com a vicepresident, Ferran Forns com a secretari i Irene Romero com a tresorera en els principals càrrecs. Va ser l'única que es va presentar i va sortir escollida sense cap vot en contra, demostrant així la unitat del partit. La resta de membres, en el lloc de vocals, són els electes actuals (Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos i Ferran Mauri) i els afiliats Ignacio López, Manel Martínez i Artemi Bergadà. Els objectius de la formació són créixer com a partit per continuar guanyant les eleccions i oferir una imatge renovada, tot atenent les necessitats de la població, i amb una tasca més activa dels afiliats en les diferents comissions. En el discurs posterior a la votació, Fernández va mostrar el seu total suport a l'alcaldessa Montserrat Sanmartí i va emfasitzar la importància de les activitats socials i de la comunicació en l'engrescador nou període que comença.

Etiquetes de comentaris: , , ,

divendres, febrer 13, 2009

Sant Fost i Martorelles qüestionen el traçat de l'AVEEl traçat de l'AVE per Mollet del Vallès preocupa els ajuntaments de Sant Fost i Martorelles. Temen que, si es fa tal com marca el projecte, per la llera del riu, les crescudes els afectaran els seus termes. Per això proposen que es modifiqui i es construeixi un viaducte. [Extret de la notícia del 3cat24]

En el vídeo intervé l'alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí (IUSF).

Notícia apareguda a El Periódico de Catalunya (14/02/2009):

Martorelles i Sant Fost temen inundacions pel pas de l'AVE


Els alcaldes estan preocupats per les 173 empreses d'un polígon al costat del Besòs


CRISTINA BUESA

BARCELONA


L'AVE travessa el Vallès Oriental entre l'autopista AP-7 i el Besòs. Però hi ha una àrea en la qual es fica dins del riu. Es tracta de Martorelles i Sant Fost de Campsentelles, on el projecte dibuixa el pas del tren d'alta velocitat pel mateix llit fluvial. Els alcaldes d'aquests municipis van presentar ahir una alternativa a Adif, que executa les obres, preocupats per la possibilitat d'inundacions a la zona industrial, on hi ha 173 empreses. Aquests canvis comportarien un increment en el cost de les obres però, asseguren, garantirien la seguretat.


Sant Fost i Martorelles no van rebre el projecte directament del Ministeri de Foment perquè l'AVE no passa pels seus termes municipals. Només el novembre passat, alertats pels industrials afectats, van aconseguir veure "gairebé clandestinament" la documentació en la qual s'explicita per on passaran les futures vies. "A l'estudiar-la ens vam adonar que havien previst uns talussos que suposadament pararan les avingudes d'aigua ja que l'espai per on passa el riu es reduirà", va exposar l'alcalde de Martorelles, Miquel Àngel Soria.


VIADUCTE DE 1.500 METRES


Soria i l'homòloga de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, van encarregar un estudi per evitar aquest impacte. Van insistir ahir que no estan gens en contra del projecte d'alta velocitat i que l'opció que ells recolzen no modifica el traçat en planta encara que sí en alçat. Això vol dir que l'AVE passaria pel mateix lloc però una mica més elevat. El responsable del gabinet d'enginyeria que ha redactat l'alternativa, Jordi Rodríguez, va exposar que la solució consisteix a construir un viaducte de 1.500 metres que eviti el llit del Besòs.


Els canvis que es farien en aquest tram també afectarien el pont de la carretera B-500 que uneix Mollet i Sant Fost sobre el riu, una passarel.la de vianants i la riera de Gallecs. Rodríguez va admetre que les modificacions encaririen el traçat en aquest punt però va declarar que no sabia en quina quantitat. També va alertar que el projecte va comptar amb l'aprovació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el 2004 però que, actualment, el comportament del riu ha canviat perquè al Vallès s'ha construït molt durant els últims anys.


BONA DISPOSICIÓ


Adif va confirmar ahir la recepció de l'alternativa municipal i va reconèixer la "plena disposició" de l'empresa pública a estudiar-la. Tot i així, va recordar que l'ACA "va informar favorablement" de les mesures adoptades davant la possible inundabilitat del riu.


[Post actualitzat el 14 de febrer de 2009]


Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dijous, octubre 16, 2008

La festa dels Independents


Benvolgut/benvolguda:

El proper dia 18 d’octubre organitzem un sopar-celebració amb motiu del 25è Aniversari del nostre partit.

Per aquest motiu, si així ho desitges, ens agradaria comptar amb la teva presència.

És el nostre desig poder retrobar-nos amb totes les persones que en algun moment han format part i han col·laborat amb el nostre partit i que, amb la seva dedicació i esforç, ens han situat en el moment en què ens trobem actualment i que ens permet celebrar el 25è Aniversari d’Independents Units per Sant Fost (abans ISF).

T’esperem el dia 18 d’octubre a les 21 hores en el restaurant Mas Corts de Sant Fost.

El preu del sopar és de 30 Euros. Els tiquets es poden retirar a la botiga “Tot Natural”, a l’Avda. Prat de la Riba 10, abans del dia 16 d’octubre, o bé realitzant un ingrés per l’import esmentat al número de compte corrent 2059-0470-45-8000761162 de la Caixa de Sabadell, indicant el nom i els cognoms dels assistents.

Tot esperant comptar amb la teva presència, rep una cordial salutació.

La Comissió Organitzadora del 25è Aniversari IUSF

Encara ets a temps d'apuntar-t'hi! Hi haurà moltes sorpreses, una sessió de màgia i la presentació del llibre Independents Units per Sant Fost: 25 anys fent poble (1983-2008), a càrrec dels autors, els membres de la Comissió de Comunicació IUSF (Enric Gil, Ferran Forns, Irene Romero i Marc Sánchez en la redacció i Ariadna Gassó en el disseny i maquetació).

Etiquetes de comentaris: , ,

dijous, setembre 11, 2008

Manifest IUSF de la Diada Nacional


Ofrena floral realitzada per tres regidors d'IUSF


José M. Murcia, Montserrat Sanmartí, Arnau Gil,
Margarita Santos i Juan F. Fernández


Independents Units per Sant Fost és un grup polític que va néixer fa 25 anys amb un únic objectiu: contribuir al benestar dels ciutadans sense dependències de cap mena, només units pel nostre municipi i sense interessos externs. En aquest fer poble constant, que ens ha dut a ser el referent polític santfostenc de les darreres dècades, hi ha també un esperit de construir Catalunya, ja que el nostre país es basteix, maó a maó, de les contribucions de les persones, de les famílies, de les entitats que enriqueixen la societat civil i també dels pobles i ciutats que lluiten per augmentar en qualitat de vida i per eliminar les desigualtats. Catalunya serà forta si els seus pobles són plens d’il·lusions i iniciatives, si la seva gent –la nostra gent- conviu per mitjà del diàleg i la tolerància, amb l’objectiu de crear i no de destruir sistemàticament l’adversari. La unitat és la força que ens ha de fer conquerir la màxima llibertat i l’autèntica sobirania. Desunits no anem enlloc, junts ho podem fer tot, reclamar allò que per justícia ens pertoca: fer-nos respectar com a poble que vol assolir l’horitzó més ampli de felicitat. Independents Units per Sant Fost, amb l’orgull de pertànyer a un govern plural i dialogant, vol celebrar els seus 25 anys amb un crit d’esperança en un futur de grans reptes, sense exclusions i amb la confiança en la ciutadania com a motor del nostre poble, Sant Fost, que tant ens estimem.

Visca Sant Fost! Visca Catalunya!

Aviat, la informació del 25è Aniversari d'Independents Units per Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, abril 28, 2007

Presentació de la candidatura

EQUILIBRI ENTRE EXPERIÈNCIA I RENOVACIÓ A LA NOVA LLISTA D’INDEPENDENTS UNITS PER SANT FOST

Gassó manté la confiança al gruix del seu govern

Independents Units per Sant Fost es torna a presentar a les eleccions municipals amb un equilibri perfecte entre experiència i renovació. Joan Gassó, cap de llista i actual alcalde del municipi vallesà, revalida la confiança a cinc dels set regidors que va obtenir l’any 2003. Montserrat Armengol, número 8 fa quatre anys, no comptava per a la següent legislatura, i Marisa Silvente tampoc no es trobarà en els primers llocs, en aquest cas per motius personals, ja que segueix donant suport a la candidatura des del simbòlic darrer lloc. Es tracta d’una aposta per un model de govern que ha dut una gran estabilitat a Sant Fost, la qual ha donat el seu fruit amb un nivell de qualitat, de serveis i infraestructures impensables en altres èpoques.

En els set primers llocs, a banda de Gassó, trobem Juan Francisco Fernández, Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos (vicepresidenta d’IUSF), Ferran Mauri i Enriqueta Llop. La resta de membres de la candidatura combinen perfectament experiència i joventut. Aquesta combinació ha quedat palesa amb la creació de la secció de joves (Joves IUSF), que gestionarà les activitats relacionades amb aquestes edats i es prepararà per als nous reptes de futur del grup independent santfostenc.

Gassó espera que la bona gestió del municipi, que ha rebut elogis i reconeixements des de l’Administració pública per la qualitat i la sostenibilitat, hagi estat perfectament entesa pel poble, per tal que li torni a renovar la confiança atorgada a les passades eleccions municipals. Tanmateix, el candidat d’Independents Units per Sant Fost destaca que la seva formació vol treballar en positiu pel poble, sense caure en les provocacions i els insults sistemàtics d’altres formacions, que només pensen en els seus interessos partidistes i no comprenen la realitat santfostenca.

Les candidates i els candidats d’IUSF es presentaran oficialment el dia 4 de maig en un sopar en el restaurant Mas Corts de Sant Fost.

[Nota de premsa lliurada als mitjans el 27 d'abril de 2007]

Etiquetes de comentaris: , , , ,