dilluns, març 15, 2010

No ho entenen o no ho volen entendre?

[Publicat a Contrapunt el dia 12 de març de 2010]

Voldria fer un comentari en relació a dues cartes publicades a CONTRAPUNT (No ho entenc, d’Antonio Martínez, 12 de febrer i Calen millores al pavelló, de Montserrat Armengol, 26 de febrer).

La primera comença dient “no sóc de cap partit”. L’experiència ensenya que, quan algú enceta així el discurs, cal sospitar de la bondat de les seves intencions. Algú li havia preguntat si pertany o no a un partit? El fet de ser-ho invalida les opinions? Malament quan es donen excuses que no vénen al cas.

Fàcilment detectem de quin peu calça l’autor. Tot negant la seva pertinença partidària, s’afegeix a les argumentacions de l’extrema dreta local, contra l’obtenció d’un crèdit per pagar deutes heretats, que vénen d’un contracte votat favorablement per l’actual cap visible d’aquest grup, que llavors era al govern. No sabem qui informa aquest senyor o d’on ha tret bajanades com que el complex és per a 10.000 socis! Comença a cansar haver d’aclarir per enèsim cop que no es paga per incompliment d’un contracte, sinó que, com mana la llei, es paga una obra feta i rebuda a partir de resoldre un contracte que ha esdevingut impossible.

Es pregunta per què es demanen 1,3 milions més i afegeix “no hi ha un pressupost anual?” Doncs sí, hi ha un pressupost i aquest contempla el crèdit i en detalla el destí. Què “no entén”? Al llarg d’aquest mandat podem veure quants cops la sra. Armengol acaba les seves intervencions amb les expressions “no s’entén” o “no ho entenc”.

Passem amb això a la carta de la senyora Armengol. A la primera part, reclama obres de reparació al pavelló. Com feia notar el regidor Antoni Pinyero en un escrit al CONTRAPUNT de 19 de febrer, ja és habitual que aquesta senyora, quan s’assabenta d’una actuació prevista, la reclama públicament per, després, dir que s’ha fet gràcies a ella (pàrquing de l’ABS, trasllat del jutjat, etc.).

Més greu és la segona part en la qual, de forma irresponsable, vincula un accident sofert per un veterà de l’handbol amb la seva queixa sobre l’estat del pavelló.

Em ve al cap una cita del premi Nobel Konrad Lorenz que vaig llegir en un seminari sobre relacions humanes: “L’odi té conseqüències pitjors que la ceguetat o la sordesa, ja que falseja totes les informacions rebudes i les interpreta en sentit contrari”.

Juan F. Fernández, president d'Independents Units per Sant Fost

Etiquetes de comentaris: , , , ,