dimarts, juliol 29, 2008

Un govern que dialoga

Des d’Independents Units per Sant Fost volem sortir al pas de les afirmacions que la senyora Montserrat Armengol, en nom de Gent per Sant Fost, va escriure en la seva carta i que vostès [la premsa comarcal] van publicar amb data 11 de juliol de 2008.

En primer lloc, volem expressar el nostre més ferm rebuig a l'ús de retrets del passat polític de l'alcaldessa. Què pretenen amb això? Tothom té un passat, però nosaltres no caurem en aquest joc. Simplement ens agradaria que la senyora Armengol pensés en el seu propi passat abans de parlar del d'altres.

Pel que fa al tema dels veïns de la Conreria, el govern format per IUSF-CiU-ERC es va comprometre en el pacte de legislatura a no donar l'esquena i a escoltar als ciutadans i així ho està fent, encara que pugui saber greu a alguns. El govern s'ha compromès, i així ho ha expressat l’alcaldessa Montserrat Sanmartí, a estudiar els casos dels diferents veïns quan, properament, s'estudiï i s’aprovi el POUM. I el govern, des del primer dia, està parlant amb els ciutadans i les associacions amb la mà estesa i esperit de diàleg.

El grup de veïns que van anar al ple extraordinari del passat 27 de juny de 2008 seran escoltats perquè tenen tot el dret, fins i tot malgrat les formes que es van poder veure en aquella sessió plenària, no gaire adequades en un entorn que ha de ser exquisit a nivell de valors i educació. Els grups de l’oposició (PSC i GSF) van contribuir al desori esperonant-los perquè cridessin quan parlava l’alcaldessa o els regidors de l’Equip de Govern i, en canvi, mantenint-se en silenci quan parlaven els portaveus de PSC i GSF.

Senyora Armengol, aquest és el caire que vol donar a les seves intervencions als Plens? Vol caure en l’ús dels insults i les desqualificacions públiques? No és això una forma de prepotència i una negació dels principis del diàleg? No és això donar l’esquena a les normes bàsiques de l’educació?

Comissió de Comunicació d’Independents Units per Sant Fost

[Nota de Premsa enviada als mitjans]

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dissabte, març 15, 2008

No a la reprovació

En el Ple del passat dimarts el PSC va intentar la reprovació del regidor d'Esports, José Manuel Murcia, i de l'alcalde Joan Gassó, per la gestió de la zona esportiva. Com ja es va donar a conèixer en la mateixa sessió plenària, les obres del complex tiren endavant, per la qual cosa l'actitud del PSC continua essent la de sempre: intentar destruir l'adversari sense aportar res de positiu. L'intent de reprovació va fracassar amb els vots en contra del nostre grup i de CiU i les abstencions d'ERC i GSF. La present carta expressa el suport dels integrants d'Independents Units per Sant Fost al nostre regidor i el nostre alcalde:

Des d’Independents Units per Sant Fost, volem fer constar el nostre suport incondicional al nostre alcalde, Joan Gassó, i al regidor d’Esports, José Manuel Murcia, per la tasca que han dut a terme en aquesta àrea i pel treball que estan dedicant per tal de resoldre els inconvenients que han sorgit a la zona esportiva. Aquesta proposta de reprovació del PSC es troba en la seva línia d’atacs injustificats a fi de destruir l’adversari, però sense voler construir res de positiu. Nosaltres rebutgem enèrgicament aquesta actitud i aquesta forma escadussera de fer política, gens apropiada per als temps actuals, de governança amb diàleg i mà estesa. Nosaltres reiterem el suport al nostre alcalde i al nostre regidor en la mesura que constatem el seu compromís per Sant Fost i per la seva gent. Podem entendre el malestar de les entitats esportives i els veïns, i l’entenem, però el que no podem negar de cap de les maneres és la disposició del senyor Gassó i el senyor Murcia per tirar endavant aquest projecte engrescador del nostre poble amb totes les seves energies, amb honestedat i fermesa. No en tenim cap dubte, per això hem votat radicalment en contra de la seva reprovació.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

divendres, novembre 16, 2007

Qui defensa els interessos de Sant Fost?

En el Ple del dilluns 29 d’octubre es va sotmetre a aprovació la constitució de la societat mixta del complex esportiu, en la qual participa l’Ajuntament, sense la qual no es podien tirar endavant les obres d’un projecte de gran rellevància per al nostre municipi, que ha de continuar essent un exemple de l’esport arreu de la comarca. Els clubs i altres entitats es mostraven angoixats per la paralització de les obres, que no podien prosseguir si no hi havia una garantia en l’execució del projecte per part del Consistori. No es podia mantenir aturat allò que és una evident millora per a la ciutadania. En la sessió plenària el PSC va presentar presumptes errades de caire administratiu en el projecte que impedien l’aprovació de la societat mixta i que lligaven perfectament amb la seva actitud dels darrers mesos de posar pals a les rodes constantment, al·legacions incloses. Ajornar l’aprovació era incrementar l’angoixa. Era el moment de la responsabilitat, de defensar els interessos de Sant Fost per damunt de les baralles partidistes. Era el moment de demostrar el tarannà dialogant i la bona disposició. I, efectivament, en la sessió plenària es va veure de manera clara qui es posiciona a favor del que demana el poble i qui es deixa endur per estranyes polítiques estèrils que no aporten res a la ciutadania i que només generen crispació. Independents Units per Sant Fost va apel·lar a la responsabilitat i, com va defensar el regidor d’esports José Manuel Murcia, després de dialogar amb tots els grups estava clar que no es podien posar obstacles i que tocava aprovar amb urgència la creació de la societat mixta del complex esportiu. Gent per Sant Fost i Convergència i Unió van ser també coherents i votaren afirmativament, amb la qual cosa s’ha desencallat la situació i el complex esportiu és ja una realitat que ha de culminar una aposta que el govern d’Independents Units per Sant Fost ha considerat necessària des de la passada legislatura. El PSC va votar-hi en contra. Haurà de respondre davant els ciutadans de la seva actitud destructiva. Ara ja està més clar qui defensa els interessos de Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , ,

dimecres, maig 09, 2007

Dos estils de fer política


En un escrit publicat a Línia Vallès el passat dia 27 d’abril, el senyor Francisco Barón, del PSC de Sant Fost, utilitza una metàfora organicista tot assenyalant que els organismes vius neixen, creixen, es reprodueixen... i moren, en al·lusió al nostre grup, Independents Units per Sant Fost. Aquesta és la voluntat del senyor Barón, i així ho dóna a entendre en el seu escrit com a atac a un grup independent (cohesionat i plural) que treballa per Sant Fost i que no té cap més interès que millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus ciutadans. Voldria que recordés que abans de morir els éssers vius es reprodueixen. Observant els criteris i maneres de fer del partit que representa a Sant Fost (no tenim res en absolut contra aquesta formació a nivell català), no tingui dubte que això ha de fer que ens reproduïm cada cop més. Recordi que el PSC porta governant 28 anys a Barcelona i que és perfectament legítim que vulgui continuar-ho fent, d’acord amb els mecanismes de la democràcia.

Independents Units per Sant Fost porta més de 20 anys treballant pel poble (i els darrers anys governant en un clima d’estabilitat) i això és una evidència. Només cal que surti a fer un tomb per comprovar l’evolució del municipi, o consultar les hemeroteques i recordar el que passava l’any 1995, quan la inestabilitat va provocar que Sant Fost sortís per la televisió com el poble amb un nombre rècord d’alcaldes. Aquest progrés innegable no el veu el seu partit, el qual, al llarg de la legislatura que finalitza, ha votat no a tot sistemàticament. I nosaltres li respectem aquesta forma d’actuar. En política les estratègies són importants, sempre que es basin en el respecte, el diàleg i la tolerància. És irònic pensar que un dels projectes que sempre han atacat hagi estat el del Parc de la Pau, lloc en el qual ha realitzat el seu partit la foto de campanya. Deu ser cert que es tracta d’un dels indrets més emblemàtics de Sant Fost, i de debò que ens en sentim orgullosos, ja que és una de les moltes realitzacions del nostre govern de coalició entre IUSF i ICV-EUiA.

Al contrari que vostè, nosaltres desitgem que el seu partit segueixi durant molt de temps, ja que respectem les diferents opcions polítiques, tot i que no compartim la seva estratègia de crítica constant amb pamflets farcits de calúmnies, mentides i atacs personals. Recordi que darrere els càrrecs polítics hi ha persones compromeses com ningú pel bé de la col·lectivitat. Potser aniria bé que disposessin d’un codi de valors ètics, i això els evitaria abandonar la baixesa moral d’algunes de les seves afirmacions gratuïtes i innecessàries.

Recordi que ja els clàssics deien que no es poden barrejar les esferes pública i privada. Fa uns anys el senyor Ignasi Agulló, que es va presentar a les llistes d’IUSF l’any 1999, va dimitir com a president del Casal d’Avis de Sant Fost. Aquest any la senyora Margot Santos, que anirà a les llistes d’IUSF com a número 5, ha dimitit del seu càrrec com a secretària de l’Associació de Botiguers de Sant Fost. Recentment vostè ha accedit a la presidència d’un club esportiu, però no ha declinat anar a les llistes del PSC de Sant Fost. Això demostra que Independents Units per Sant Fost juga net sense aprofitar-se ni perjudicar cap entitat del poble.

El cas del seu partit és ben diferent: l’afany per guanyar afecta clarament la voluntat d’imparcialitat que haurien de tenir les associacions o els clubs esportius, perquè per a vostès tot s’hi val. Les entitats sempre han de poder opinar i actuar, però des de la imparcialitat i sense manipulacions. Potser alguna cosa hauran d’aprendre d’Independents Units per Sant Fost. Per cert, li agraïm que reconegui algunes de les realitzacions del nostre govern, aspecte que en el seu pamflet “L’Opinió” no apareix mai.

Juan Francisco Fernández, número 2 per Independents Units per Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , , ,