dilluns, març 15, 2010

No ho entenen o no ho volen entendre?

[Publicat a Contrapunt el dia 12 de març de 2010]

Voldria fer un comentari en relació a dues cartes publicades a CONTRAPUNT (No ho entenc, d’Antonio Martínez, 12 de febrer i Calen millores al pavelló, de Montserrat Armengol, 26 de febrer).

La primera comença dient “no sóc de cap partit”. L’experiència ensenya que, quan algú enceta així el discurs, cal sospitar de la bondat de les seves intencions. Algú li havia preguntat si pertany o no a un partit? El fet de ser-ho invalida les opinions? Malament quan es donen excuses que no vénen al cas.

Fàcilment detectem de quin peu calça l’autor. Tot negant la seva pertinença partidària, s’afegeix a les argumentacions de l’extrema dreta local, contra l’obtenció d’un crèdit per pagar deutes heretats, que vénen d’un contracte votat favorablement per l’actual cap visible d’aquest grup, que llavors era al govern. No sabem qui informa aquest senyor o d’on ha tret bajanades com que el complex és per a 10.000 socis! Comença a cansar haver d’aclarir per enèsim cop que no es paga per incompliment d’un contracte, sinó que, com mana la llei, es paga una obra feta i rebuda a partir de resoldre un contracte que ha esdevingut impossible.

Es pregunta per què es demanen 1,3 milions més i afegeix “no hi ha un pressupost anual?” Doncs sí, hi ha un pressupost i aquest contempla el crèdit i en detalla el destí. Què “no entén”? Al llarg d’aquest mandat podem veure quants cops la sra. Armengol acaba les seves intervencions amb les expressions “no s’entén” o “no ho entenc”.

Passem amb això a la carta de la senyora Armengol. A la primera part, reclama obres de reparació al pavelló. Com feia notar el regidor Antoni Pinyero en un escrit al CONTRAPUNT de 19 de febrer, ja és habitual que aquesta senyora, quan s’assabenta d’una actuació prevista, la reclama públicament per, després, dir que s’ha fet gràcies a ella (pàrquing de l’ABS, trasllat del jutjat, etc.).

Més greu és la segona part en la qual, de forma irresponsable, vincula un accident sofert per un veterà de l’handbol amb la seva queixa sobre l’estat del pavelló.

Em ve al cap una cita del premi Nobel Konrad Lorenz que vaig llegir en un seminari sobre relacions humanes: “L’odi té conseqüències pitjors que la ceguetat o la sordesa, ja que falseja totes les informacions rebudes i les interpreta en sentit contrari”.

Juan F. Fernández, president d'Independents Units per Sant Fost

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, octubre 17, 2009

Xerrada sobre la nova B-500

iusfb500

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

diumenge, juny 28, 2009

El Santfostenc (juny 2009)

Santfostenc juny 2009

Avui us presentem el nou número del nostre butlletí El Santfostenc, en el qual podreu trobar la valoració d'un any de govern amb Montserrat Sanmartí com a alcaldessa, la tasca que estem duent a terme des de les regidories i la constitució de la nova Executiva Local, encapçalada pel president Juan Francisco Fernández.

Tenim nou grup al Facebook: ja us hi podeu inscriure!

Etiquetes de comentaris: , , , ,

diumenge, abril 26, 2009

Un any de bon govern

El 14 de maig es complirà un any del nou govern de Sant Fost de Campsentelles, fruit del pacte del 23 d’abril. Montserrat Sanmartí, la nostra alcaldessa, accedia al càrrec amb l’objectiu d’oferir un tarannà dialogant i de resoldre els problemes que el nostre poble tenia plantejats. Després d’un any en minoria des dels comicis de 2007, IUSF, CiU i ERC arribàvem a un acord ambiciós en un document que es va fer públic i que ha marcat un nou estil de fer política. Independents Units per Sant Fost ha encapçalat aquest projecte des del compromís i la mà estesa als ciutadans i les associacions. El POUM i els pressupostos s’han anat treballant amb un caire participatiu, sense condicions prèvies, i fins i tot ha nascut una taula social per tractar la qüestió de les pedreres. Hem arribat a un acord amb Martorelles i Santa Maria de Martorelles per crear la Mancomunitat, una forma de facilitar l’accés als serveis, i hem gestionat els projectes del Fons Estatal d’Inversió Local en els diferents barris (l’actuació al camí dels Castanyers a La Conreria, una vella reivindicació dels veïns, ja no és un somni, així com la urbanització del carrer Pedrera). Alhora hem convertit l’Ateneu en un autèntic espai cultural de qualitat, amb l’auditori, l’Escola de Música i ara ja amb la nova Biblioteca. La mobilitat també millorarà en els accessos a Mas Corts, Mas Llombart i La Conreria i hi haurà un canvi de trajecte en l’Albus per arribar millor a Mollet del Vallès. Pel que fa a la nova C-59, que ha de passar pel nostre poble, Independents Units per Sant Fost ja ha manifestat la seva oposició a un possible peatge i ho direm allà on calgui. Pensem que els ciutadans i les ciutadanes de Sant Fost no han de pagar per un trajecte amb un cost mediambiental molt elevat, tot i reconèixer que l’apropament entre Badalona i Mollet pot tenir uns efectes econòmics beneficiosos. Com a independents, la nostra política comença i acaba a Sant Fost i durant el darrer any hem deixat palès, amb la tasca de gestió constructiva de Sanmartí i el seu equip, que el diàleg és l’argument més valuós en l’àmbit local, ja que l’Ajuntament és la institució més propera i el lloc al qual s’adrecen primerament els veïns. Aquest tarannà es pot comprovar en el nou portal web, que incorpora novetats de Web 2.0 (com blogs de l’alcaldessa i els regidors) i un compromís de futur a favor de l’administració oberta també en el ciberespai. Per acabar, voldríem puntualitzar una informació que va aparèixer en aquest diari el passat 27 de març en relació amb el càrrec de confiança: si bé és cert que el senyor Xavier Conesa (ERC) va ser nomenat per l’alcaldessa per aquest càrrec a partir del decret corresponent, exerceix les seves funcions a les àrees que corresponen a ERC, segons el pacte signat la Diada de Sant Jordi de 2008, un acord d’ampli abast del qual ens sentim orgullosos per la seva dimensió social i per l’aposta de les tres formacions per un bon govern.


Juan Francisco Fernández, president d’Independents Units per Sant Fost, en nom de l’Executiva Local

[Article publicat al Contrapunt, 24/04/2009]

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dimarts, març 31, 2009

Un govern que dialoga

Des d'Independents Units per Sant Fost volem sortir al pas de les noves tergiversacions i faltes a la veritat que la Sra. Montserrat Armengol, com a portaveu de GSF, escriu en la seva carta titulada “POUM sense diàleg” (Contrapunt , divendres 27 de març de 2009 ).

Afirma la Sra. Armengol que al pacte de govern dèiem que s’obriria un nou termini de reunions per rebre i estudiar propostes. L’equip de govern ha mantingut nombroses trobades amb els veïns, veïnes i entitats on se’ls ha informat extensament i on han pogut manifestar les seves inquietuds i peticions. La portaveu de GSF sap positivament que ens trobem en el període de més participació ciutadana en molt de temps. I dir el contrari és intoxicar i falsejar la realitat. Les ciutadanes i els ciutadans de Sant Fost són prou madurs per no deixar-se enredar per les seves temptacions manipuladores.

El POUM ha estat un dels projectes en què més esforços s’han esmerçat des de l’equip de govern, encapçalat per la nostra alcaldessa Montserrat Sanmartí, i més contacte ha comportat amb els veïns. La feina ha estat feixuga però finalment s’ha arribat a acords satisfactoris que demostren la voluntat de consens.

Malauradament tothom coneix ja quin és el tarannà de GSF i la seva portaveu. Per a ells tots els projectes i treballs que presenta l’equip de govern són erronis, estan poc treballats i necessiten d’una comissió d’estudi. Però no presenten res de nou, sempre repeteixen el mateix sigui quin sigui el tema tractat.

Per què no deixen de posar pals a les rodes i comencen a construir en positiu? Per què sempre veuen el got mig buit? Ells sabran per què ho fan. Mentrestant, nosaltres ens dediquem a treballar per Sant Fost.

IUSF governa per Sant Fost i per la gent de Sant Fost. La portaveu de GSF sempre ha tingut pressa per aprovar el POUM. Com és que ara no? Els interessos han canviat, però de qui?

Juan F. Fernández, president d'Independents Units per Sant Fost

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, febrer 21, 2009

Juan Francisco Fernández, nou president d'Independents Units per Sant Fost

Juan Francisco Fernández, primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost, es va convertir el passat divendres en el nou president d'Independents Units per Sant Fost, primera força del municipi pel que fa al nombre de vots i regidors. Fernández substitueix Joan Gassó, que va deixar l'executiva el passat mes de novembre. La candidatura que encapçalava Fernández està constituïda per Enric Gil com a vicepresident, Ferran Forns com a secretari i Irene Romero com a tresorera en els principals càrrecs. Va ser l'única que es va presentar i va sortir escollida sense cap vot en contra, demostrant així la unitat del partit. La resta de membres, en el lloc de vocals, són els electes actuals (Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos i Ferran Mauri) i els afiliats Ignacio López, Manel Martínez i Artemi Bergadà. Els objectius de la formació són créixer com a partit per continuar guanyant les eleccions i oferir una imatge renovada, tot atenent les necessitats de la població, i amb una tasca més activa dels afiliats en les diferents comissions. En el discurs posterior a la votació, Fernández va mostrar el seu total suport a l'alcaldessa Montserrat Sanmartí i va emfasitzar la importància de les activitats socials i de la comunicació en l'engrescador nou període que comença.

Etiquetes de comentaris: , , ,

divendres, maig 16, 2008

Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa de Sant Fost



En el Ple celebrat ahir dimecres 14 de maig, Montserrat Sanmartí, número 3 de la candidatura d’Independents Units per Sant Fost (IUSF), va ser escollida alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles amb majoria absoluta (els cinc vots del seu grup, el de CiU i el d’ERC), fruit del pacte de govern a què van arribar les tres formacions el passat 23 d’abril. Sanmartí, en una Biblioteca plena a vessar, va destacar en el seu discurs l’orientació del nou govern, enfocat a les persones i amb la prioritat pels temes socials. Va assenyalar que Sant Fost és un municipi amb un teixit veïnal, cultural i esportiu molt valuós i que cal dur a terme una profunda tasca de diàleg a fi de reflectir les seves preocupacions i projectes, que també són els del poble. Després d’uns anys dedicats a una política d’inversions, cal reactivar la participació ciutadana més que mai, ja que l’Ajuntament mai no ha de donar l’esquena a la ciutadania. Va posar èmfasi en el fet de ser la primera dona santfostenca en arribar a aquest càrrec i va recordar en el seu discurs les dones que són víctimes de la desigualtat. La il·lusió per un Sant Fost millor ha de traduir-se en un aprofundiment en la igualtat de drets entre homes i dones. Recordà l’actiu dels joves i de la gent gran i acabà amb els agraïments a les persones que han confiat en ella per aquest repte, tot destacant, entre d’altres, el suport de la gent del seu grup (Independents Units per Sant Fost), amb un esment al millor alcalde (Joan Gassó), als regidors i als companys Juan Francisco Fernández i Llorenç Calzada.

[En la imatge, Juan F. Fernández, alcalde en funcions, pren la promesa del càrrec a Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa del municipi]

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

dimecres, maig 09, 2007

Dos estils de fer política


En un escrit publicat a Línia Vallès el passat dia 27 d’abril, el senyor Francisco Barón, del PSC de Sant Fost, utilitza una metàfora organicista tot assenyalant que els organismes vius neixen, creixen, es reprodueixen... i moren, en al·lusió al nostre grup, Independents Units per Sant Fost. Aquesta és la voluntat del senyor Barón, i així ho dóna a entendre en el seu escrit com a atac a un grup independent (cohesionat i plural) que treballa per Sant Fost i que no té cap més interès que millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus ciutadans. Voldria que recordés que abans de morir els éssers vius es reprodueixen. Observant els criteris i maneres de fer del partit que representa a Sant Fost (no tenim res en absolut contra aquesta formació a nivell català), no tingui dubte que això ha de fer que ens reproduïm cada cop més. Recordi que el PSC porta governant 28 anys a Barcelona i que és perfectament legítim que vulgui continuar-ho fent, d’acord amb els mecanismes de la democràcia.

Independents Units per Sant Fost porta més de 20 anys treballant pel poble (i els darrers anys governant en un clima d’estabilitat) i això és una evidència. Només cal que surti a fer un tomb per comprovar l’evolució del municipi, o consultar les hemeroteques i recordar el que passava l’any 1995, quan la inestabilitat va provocar que Sant Fost sortís per la televisió com el poble amb un nombre rècord d’alcaldes. Aquest progrés innegable no el veu el seu partit, el qual, al llarg de la legislatura que finalitza, ha votat no a tot sistemàticament. I nosaltres li respectem aquesta forma d’actuar. En política les estratègies són importants, sempre que es basin en el respecte, el diàleg i la tolerància. És irònic pensar que un dels projectes que sempre han atacat hagi estat el del Parc de la Pau, lloc en el qual ha realitzat el seu partit la foto de campanya. Deu ser cert que es tracta d’un dels indrets més emblemàtics de Sant Fost, i de debò que ens en sentim orgullosos, ja que és una de les moltes realitzacions del nostre govern de coalició entre IUSF i ICV-EUiA.

Al contrari que vostè, nosaltres desitgem que el seu partit segueixi durant molt de temps, ja que respectem les diferents opcions polítiques, tot i que no compartim la seva estratègia de crítica constant amb pamflets farcits de calúmnies, mentides i atacs personals. Recordi que darrere els càrrecs polítics hi ha persones compromeses com ningú pel bé de la col·lectivitat. Potser aniria bé que disposessin d’un codi de valors ètics, i això els evitaria abandonar la baixesa moral d’algunes de les seves afirmacions gratuïtes i innecessàries.

Recordi que ja els clàssics deien que no es poden barrejar les esferes pública i privada. Fa uns anys el senyor Ignasi Agulló, que es va presentar a les llistes d’IUSF l’any 1999, va dimitir com a president del Casal d’Avis de Sant Fost. Aquest any la senyora Margot Santos, que anirà a les llistes d’IUSF com a número 5, ha dimitit del seu càrrec com a secretària de l’Associació de Botiguers de Sant Fost. Recentment vostè ha accedit a la presidència d’un club esportiu, però no ha declinat anar a les llistes del PSC de Sant Fost. Això demostra que Independents Units per Sant Fost juga net sense aprofitar-se ni perjudicar cap entitat del poble.

El cas del seu partit és ben diferent: l’afany per guanyar afecta clarament la voluntat d’imparcialitat que haurien de tenir les associacions o els clubs esportius, perquè per a vostès tot s’hi val. Les entitats sempre han de poder opinar i actuar, però des de la imparcialitat i sense manipulacions. Potser alguna cosa hauran d’aprendre d’Independents Units per Sant Fost. Per cert, li agraïm que reconegui algunes de les realitzacions del nostre govern, aspecte que en el seu pamflet “L’Opinió” no apareix mai.

Juan Francisco Fernández, número 2 per Independents Units per Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , , ,