dimarts, octubre 21, 2008

Festa del 25è Aniversari

El passat dissabte 18 d’octubre de 2008 es va celebrar al restaurant Mas Corts de Sant Fost de Campsentelles el sopar commemoratiu del 25è aniversari d’Independents Units per Sant Fost (IUSF). L’acte va estar presidit per Montserrat Sanmartí, alcaldessa de Sant Fost (IUSF), i per Joan Gassó, president de la formació independent. Van assistir-hi tots els regidors, els membres de l’executiva, familiars i simpatitzants, així com també Joaquim Pérez (CiU) i Antoni Pinyero (ERC), socis de govern d’Independents Units per Sant Fost a l’Ajuntament. Al llarg de l’acte, que va ser força emotiu, es va fer lliurament d’una placa commemorativa del 25è aniversari als fundadors d’Independents Sant Fost (després IUSF), Ángel Costa i Joan Gassó. També es va presentar el llibret Independents Units per Sant Fost: 25 anys fent poble (1983-2008), escrit per la Comissió de Comunicació del partit, un recull dels fets més destacats de la història del grup polític, des dels inicis l’any 1983, passant pel període d’oposició i pactes (que es clogué el 1999) i pels anys en què IUSF es va convertir en el partit més important del nostre poble (eleccions de 1999, 2003 i 2007, en què IUSF superà el miler de vots). El darrer capítol, que s’inicia amb els darrers comicis, és una reflexió sobre els nous reptes, el present i el futur de la formació. El llibret inclou especials referències als tres alcaldes que ha tingut IUSF, Àngel Costa, Joan Gassó i Montserrat Sanmartí, i abundós material gràfic, tant de les campanyes electorals com dels fulletons publicats. Al final, un annex recorda els qui han estat presents a les llistes des de 1983 i una sèrie de dades pràctiques.


Comissió de Comunicació d’Independents Units per Sant Fost


Accés al llibre en format PDF

Etiquetes de comentaris: , , ,

divendres, maig 16, 2008

Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa de Sant FostEn el Ple celebrat ahir dimecres 14 de maig, Montserrat Sanmartí, número 3 de la candidatura d’Independents Units per Sant Fost (IUSF), va ser escollida alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles amb majoria absoluta (els cinc vots del seu grup, el de CiU i el d’ERC), fruit del pacte de govern a què van arribar les tres formacions el passat 23 d’abril. Sanmartí, en una Biblioteca plena a vessar, va destacar en el seu discurs l’orientació del nou govern, enfocat a les persones i amb la prioritat pels temes socials. Va assenyalar que Sant Fost és un municipi amb un teixit veïnal, cultural i esportiu molt valuós i que cal dur a terme una profunda tasca de diàleg a fi de reflectir les seves preocupacions i projectes, que també són els del poble. Després d’uns anys dedicats a una política d’inversions, cal reactivar la participació ciutadana més que mai, ja que l’Ajuntament mai no ha de donar l’esquena a la ciutadania. Va posar èmfasi en el fet de ser la primera dona santfostenca en arribar a aquest càrrec i va recordar en el seu discurs les dones que són víctimes de la desigualtat. La il·lusió per un Sant Fost millor ha de traduir-se en un aprofundiment en la igualtat de drets entre homes i dones. Recordà l’actiu dels joves i de la gent gran i acabà amb els agraïments a les persones que han confiat en ella per aquest repte, tot destacant, entre d’altres, el suport de la gent del seu grup (Independents Units per Sant Fost), amb un esment al millor alcalde (Joan Gassó), als regidors i als companys Juan Francisco Fernández i Llorenç Calzada.

[En la imatge, Juan F. Fernández, alcalde en funcions, pren la promesa del càrrec a Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa del municipi]

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

dilluns, maig 12, 2008

Un alcalde irrepetible

El passat 30 d'abril es va tancar una època en la història recent de Sant Fost amb la renúncia de l'alcalde Joan Gassó, que donarà lloc el dimecres 14 de maig a la constitució d'un nou govern com a fruit del pacte a tres bandes entre IUSF, CiU i ERC. La futura alcaldessa serà Montserrat Sanmartí, número 3 de la llista independent. La sessió plenària va ser molt especial, ja que Gassó tancava un període molt llarg i fecund dedicat a la millora del municipi, que es va encetar l'any 1983 com a regidor i que va culminar el 1993 amb l'accés a l'alcaldia. L'any 1995 Independents Sant Fost (a partir de 1999 Independents Units per Sant Fost) va iniciar un seguit d'eleccions que es van comptar per victòries (IUSF no ha perdut mai des de llavors, fenomen digne d'anàlisi sociològica i d'estudi profund per part de les formacions tradicionals, que no han pogut vèncer aquest monstre de la política). Precisament el 1995 el vot es va dispersar tant que cap partit no va superar els tres regidors: després d'un interregne en què els alcaldes es van anar succeint (1995-1996), Gassó i els independents dugueren a terme un pacte molt valent que els va dur a escombrar els rivals l'any 1999 i a conquerir la majoria absoluta el 2003 (amb 1635 vots). El 2007, certs problemes van fer néixer un nou grup independent que va utilitzar tots els seus mitjans contra l'alcalde, que a més va rebre atacs a tort i a dret en una campanya de desprestigi, amb la conseqüència de la pèrdua de la majoria absoluta (de 7 regidors a 5). Des de fa un any hi havia un govern dels independents en minoria (5 en el govern contra 8 a l'oposició), situació insostenible en un poble complex com el nostre. Recentment, dues forces (CiU i ERC) han contribuït a prosseguir en l'estabilitat, i Gassó ha pogut retirar-se amb la feina feta i deixar el poble amb un equip preparat per treballar amb els reptes que Sant Fost té plantejats. L'alcalde ha estat un referent en els darrers quinze anys, ha sabut canviar la imatge d'un poble amb mancances i sense il·lusió per un altre més modern i il·lusionat. Encara queda, però, molta feina per fer i segur que el nou Equip de Govern serà capaç de prendre decisions per continuar amb la tasca començada. Gassó va dir en el Ple que quan els records pesen més que les il·lusions és que ha arribat el moment de plegar, i va reconèixer que s'havia sentit estimat. De res no va servir el discurs lamentable de la representant socialista, ple de ressentiment i d'odi, instal·lat en la desqualificació i sense cap reconeixement per al qui ha estat, sense cap mena de dubte, un polític irrepetible.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dijous, abril 24, 2008

El millor alcalde es retira orgullós del nou pacteEl nou pacte ha culminat en la presentació que ha tingut lloc la Diada de Sant Jordi a la Biblioteca Municipal. Joan Gassó ha manifestat la seva satisfacció per l'èxit de les negociacions que han conduït a l'acord amb Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Fost. Es tracta d'un acord de gran abast social que aposta per un compromís amb la ciutadania, tot emfasitzant la seva participació activa en la vida municipal. Joan Gassó ha assenyalat també que en l'acord no s'ha posat cap condició que suposés la seva renúncia, com sí que han fet altres formacions, i que no ha participat en el procés negociador per facilitar la tasca dels qui hauran de governar Sant Fost en el futur més immediat, ja que ell presentarà la seva dimissió el proper 30 d'abril, sense rancúnies i amb l'alegria d'haver donat una part important de la seva vida al nostre poble. A més, ha presentat la que serà la seva successora i futura alcaldessa, Montserrat Sanmartí, que ha tingut unes paraules per al qui ha estat un símbol de la nostra formació:

Ho faig amb un reconeixement molt especial a l’alcalde actual, el Sr. Joan Gassó, el millor alcalde en moltíssims anys, un model de gestió i de compromís, un coneixedor extraordinari del nostre poble i un polític de raça com n’hi ha ben pocs. Moltes gràcies, Joan.

Document PDF del pacte de govern entre IUSF, CiU i ERC: pacte_govern_sant_fost.pdf

Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, març 15, 2008

No a la reprovació

En el Ple del passat dimarts el PSC va intentar la reprovació del regidor d'Esports, José Manuel Murcia, i de l'alcalde Joan Gassó, per la gestió de la zona esportiva. Com ja es va donar a conèixer en la mateixa sessió plenària, les obres del complex tiren endavant, per la qual cosa l'actitud del PSC continua essent la de sempre: intentar destruir l'adversari sense aportar res de positiu. L'intent de reprovació va fracassar amb els vots en contra del nostre grup i de CiU i les abstencions d'ERC i GSF. La present carta expressa el suport dels integrants d'Independents Units per Sant Fost al nostre regidor i el nostre alcalde:

Des d’Independents Units per Sant Fost, volem fer constar el nostre suport incondicional al nostre alcalde, Joan Gassó, i al regidor d’Esports, José Manuel Murcia, per la tasca que han dut a terme en aquesta àrea i pel treball que estan dedicant per tal de resoldre els inconvenients que han sorgit a la zona esportiva. Aquesta proposta de reprovació del PSC es troba en la seva línia d’atacs injustificats a fi de destruir l’adversari, però sense voler construir res de positiu. Nosaltres rebutgem enèrgicament aquesta actitud i aquesta forma escadussera de fer política, gens apropiada per als temps actuals, de governança amb diàleg i mà estesa. Nosaltres reiterem el suport al nostre alcalde i al nostre regidor en la mesura que constatem el seu compromís per Sant Fost i per la seva gent. Podem entendre el malestar de les entitats esportives i els veïns, i l’entenem, però el que no podem negar de cap de les maneres és la disposició del senyor Gassó i el senyor Murcia per tirar endavant aquest projecte engrescador del nostre poble amb totes les seves energies, amb honestedat i fermesa. No en tenim cap dubte, per això hem votat radicalment en contra de la seva reprovació.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

diumenge, febrer 03, 2008

Joan Gassó aconsegueix el Premi Eurosolar 2007Un altre premi per a l'Ajuntament i per al nostre alcalde, Joan Gassó. El passat dilluns 28 de gener es va lliurar el reconeixement en la seu de la Universitat Oberta de Catalunya. Es tracta dels Premis Solar 2007, concedits per EUROSOLAR (Associació Europea per les Energies Renovables), que, en la seva sisena edició, van guardonar l’Ajuntament de Sant Fost com a millor iniciativa a l’apartat de ciutats, municipis i serveis municipals, pel seu projecte d'alimentació amb energia solar de la xarxa d'enllumenat eficient, mitjançant un hort solar de 810 kWp (4500 panells solars de 200 Wp cadascun), tot fent ús de les tecnologies d'enllumenat més eficients del mercat. Es tracta d'un exemple a seguir per part dels municipis de l'Estat. Felicitem Gassó per aquest nou guardó, que se suma als anteriors, que ja hem anat exposant en el nostre web.

- Un altre motiu d'orgull
- Nou premi a la sostenibilitat

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, juny 16, 2007

Joan Gassó, alcalde de Sant Fost

En la sessió plenària de constitució de l'Ajuntament de Sant Fost, que ha tingut lloc avui a les 10 del matí, han pres possessió els regidors i regidores de les diferents formacions per a la legislatura 2007-2011. Després de prometre o jurar llurs càrrecs, s'ha procedit a la votació de l'alcalde. Montserrat Armengol (GSF) ha donat a conèixer els seus motius per no donar suport a un govern quadripartit, entre ells, la furibunda campanya duta a terme pel PSC en els darrers temps i, sobretot, durant la campanya electoral. IUSF (amb Joan Gassó), PSC i CiU han presentat candidats, mentre que GSF i ERC no ho han fet. El resultat ha ofert 5 vots per a Joan Gassó (del nostre Grup Municipal), 5 per a Josefina Caro (els del PSC i el del candidat d'ERC), un vot per a Joaquim Pérez (CiU) i dos en blanc (les regidores de GSF). Com és sabut, si cap candidat no obté els 7 vots de la majoria absoluta, resulta escollit alcalde el de la llista més votada. Independents Units per Sant Fost, amb 1149 sufragis, va ser la llista guanyadora dels comicis, per la qual cosa el nostre candidat, Joan Gassó, que ha encapçalat el Consistori des de 1993 i que ha dut a terme una gran tasca pel nostre municipi, és el legítim alcalde per al nou període polític que comença.

Gassó, en el seu discurs, ha destacat que, durant el període postelectoral no s'ha permès a IUSF discutir programes i negociar pactes concrets i ha reconegut que les majories absolutes de vegades afecten l'estil de govern. Tot i així, ha posat èmfasi en la campanya de descrèdit que ha dut a terme el PSC sobre la seva persona i ha ressaltat l'aprenentatge que pot suposar un govern en minoria, des de la convicció que caldrà arribar a pactes i acords en una política de mà estesa. Aquesta és la demanda del poble de Sant Fost: diàleg i entesa per solucionar els problemes de la ciutadania. Independents Units per Sant Fost és conscient del que això significa i, per aquesta raó, assumeix amb responsabilitat aquest nou repte.

Felicitem el nostre alcalde i els regidors electes (Juan F. Fernández, Montse Sanmartí, Jose M. Murcia i Margarita Santos), amb la seguretat que treballaran com sempre ha fet la nostra gent: des de la serenitat, el diàleg i el rigor, pensant només en Sant Fost i en la seva estabilitat.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimecres, maig 23, 2007

El nostre DVD

Tenim el plaer de presentar-vos el DVD del nostre grup des del nostre canal a YouTube. Aquest DVD, que hem dividit en tres parts, mostra els canvis que ha experimentat Sant Fost en els darrers anys, una feina molt meritòria que ha estat obra de l'Equip de Govern d'Independents Units per Sant Fost. Recorda que no ens la podem jugar i que cal apostar més que mai per un govern que treballa en positiu per Sant Fost, sense interessos aliens i al costat dels ciutadans.

PART PRIMERAPART SEGONAPART TERCERA


Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, maig 19, 2007

Carta del programa


Benvolgut/da veí/veïna:

Ja han passat quatre anys i sembla com si fos ahir que vaig demanar el teu vot per a aquesta legislatura que finalitza. Aquella majoria absoluta (7 regidors de 13) ha donat el seu fruit, ja que ningú no pot negar la transformació que hem donat al poble durant aquest temps, la qual, a més, ha tingut el reconeixement de les institucions. Tot això no hagués estat possible sense el teu suport i, per aquesta raó, tinc la intenció –si rebo la confiança de la ciutadania- de continuar fent poble en els propers quatre anys, amb un projecte centrat en les persones. Des d’Independents Units per Sant Fost volem continuar progressant amb tu.

El juliol d’aquest any farà 14 anys des que vaig assumir el repte de l’Alcaldia i, afortunadament, ja no recordo el desgavell polític i intern que hi havia en aquell moment. Aquell municipi que omplia titulars amb els rècords de dimissions d’alcaldes era un municipi trencat, fred i trist. Avui els titulars ja no tenen res a veure amb aquell poble desencisat i han vist néixer un poble amb esperança, orgullós de la seva qualitat de vida. Això només és possible des de l’estabilitat que ofereix l’experiència de govern dels Independents Units per Sant Fost, un grup cohesionat que vol continuar aportant el seu valor afegit al poble que tots ens estimem.

Durant aquesta legislatura, dissortadament, alguns han volgut jugar amb situacions que no tenen res a veure amb el fet de governar. Està clar que un Equip de Govern no es fa de relacions familiars ni d’amistat, sinó de gent preparada, amb destacada experiència professional i sobretot amb vocació de servei, gent que treballa pel bé comú esgarrapant temps de la vida personal, construint Sant Fost des del mateix territori. Els d’aquí ja ho sabem fer: no ens calen emissaris de fora.

No és coherent organitzar llistes ressentides per no saber acceptar la democràcia interna, ja que per governar un Ajuntament com el nostre, amb un nivell de serveis reconegut a Catalunya i Espanya, cal un equip i no tan sols un cap de llista. I Independents Units per Sant Fost té el millor equip, tot combinant experiència de govern amb nous projectes. No calen, doncs, experiments incerts amb el risc de tornar al passat ni podem copiar la moda dels tripartits (o fins i tot quadripartits), ja que això garantiria la paràlisi municipal.

En el nostre programa, que parteix de l’obra feta i que està enfocat fonamentalment a les persones des d’una orientació decididament social, només veuràs idees i projectes per Sant Fost, ja que es tracta de la nostra única fita.

IUSF és la força d’un concepte, un criteri i un sentiment, amb la ferma convicció que som la millor opció per a Sant Fost.

No te la juguis. Independents Units per Sant Fost és l’estabilitat i la garantia d’un bon govern.


Joan Gassó i Ramiro

VOTA IUSF

Etiquetes de comentaris: , ,

diumenge, abril 29, 2007

Carta a la ciutadania

Benvolgut/da veí/veïna:

Ens plau comunicar-te que el nostre grup, Independents Units per Sant Fost (IUSF), que ha desenvolupat una acció de govern seriosa i compromesa amb la ciutadania des de l’any 1993, amb el nostre alcalde Joan Gassó, té la intenció de seguir fent poble amb rigor i amb l’aval de la feina diària en els propers quatre anys.

El nostre és un projecte a llarg termini, que comença i acaba a Sant Fost i que no es troba condicionat per interessos aliens, sinó per la voluntat de servei i per la responsabilitat que ofereix l’experiència. El nostre no és un estil barroer de fer política, centrat en la desqualificació personal i en l’insult sistemàtic. Han aparegut moltes calúmnies i mentides en els darrers mesos, propagades per aquells que no volen admetre l’evident progrés que Sant Fost ha experimentat amb l’obra de govern dirigida per IUSF, elogiada per diferents institucions, tant estatals com catalanes, que han volgut premiar la constància i l’esperit constructiu, un mèrit que també és teu, per això volem continuar progressant amb tu.

I no respondrem cap de les mentides que han escampat els qui pretenen erosionar el bon nom del poble –les més greus ja estan als tribunals, perquè no es poden permetre els atacs personals injustificats- perquè creiem que el ciutadà i la ciutadana mereixen un govern que treballi en positiu, des del respecte i l’educació, valors que cal preservar.

Davant d’aventures polítiques incertes, amb sumes de tres o quatre forces, nosaltres apostem amb fermesa per l’estabilitat. Disposem d’un equip de dones i homes preparats pels reptes de futur que Sant Fost té plantejats, un equip cohesionat i compromès que gaudeix de l’important actiu de l’obra realitzada.


Digues a tothom: “Sóc de Sant Fost!”

Ens sentim orgullosos del nostre poble i volem continuar progressant amb tu.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, abril 28, 2007

Presentació de la candidatura

EQUILIBRI ENTRE EXPERIÈNCIA I RENOVACIÓ A LA NOVA LLISTA D’INDEPENDENTS UNITS PER SANT FOST

Gassó manté la confiança al gruix del seu govern

Independents Units per Sant Fost es torna a presentar a les eleccions municipals amb un equilibri perfecte entre experiència i renovació. Joan Gassó, cap de llista i actual alcalde del municipi vallesà, revalida la confiança a cinc dels set regidors que va obtenir l’any 2003. Montserrat Armengol, número 8 fa quatre anys, no comptava per a la següent legislatura, i Marisa Silvente tampoc no es trobarà en els primers llocs, en aquest cas per motius personals, ja que segueix donant suport a la candidatura des del simbòlic darrer lloc. Es tracta d’una aposta per un model de govern que ha dut una gran estabilitat a Sant Fost, la qual ha donat el seu fruit amb un nivell de qualitat, de serveis i infraestructures impensables en altres èpoques.

En els set primers llocs, a banda de Gassó, trobem Juan Francisco Fernández, Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos (vicepresidenta d’IUSF), Ferran Mauri i Enriqueta Llop. La resta de membres de la candidatura combinen perfectament experiència i joventut. Aquesta combinació ha quedat palesa amb la creació de la secció de joves (Joves IUSF), que gestionarà les activitats relacionades amb aquestes edats i es prepararà per als nous reptes de futur del grup independent santfostenc.

Gassó espera que la bona gestió del municipi, que ha rebut elogis i reconeixements des de l’Administració pública per la qualitat i la sostenibilitat, hagi estat perfectament entesa pel poble, per tal que li torni a renovar la confiança atorgada a les passades eleccions municipals. Tanmateix, el candidat d’Independents Units per Sant Fost destaca que la seva formació vol treballar en positiu pel poble, sense caure en les provocacions i els insults sistemàtics d’altres formacions, que només pensen en els seus interessos partidistes i no comprenen la realitat santfostenca.

Les candidates i els candidats d’IUSF es presentaran oficialment el dia 4 de maig en un sopar en el restaurant Mas Corts de Sant Fost.

[Nota de premsa lliurada als mitjans el 27 d'abril de 2007]

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dissabte, febrer 24, 2007

Entrevista a Joan Gassó

Heus ací l'entrevista que RAC 1 realitzà a Joan Gassó el passat dijous 22 de febrer en el programa de Xavier Bosch "El món a RAC 1".


powered by ODEO

Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, febrer 17, 2007

Les fotos (II)


Una nova tanda d'imatges de la inauguració de la Xarxa d'Enllumenat Públic Eficient.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dijous, febrer 15, 2007

Les fotos (I)


Aquí tenim un primer tast del que va ser un gran acte.

Etiquetes de comentaris: , , ,

diumenge, febrer 11, 2007

Una inauguració modèlica

Els qui heu assistit a la inauguració de la Xarxa d'Enllumenat Públic Eficient -moltíssima gent, per cert- heu pogut comprovar que es tracta d'una de les innovacions més destacades del nostre país en el terreny ecològic. Heu pogut comprovar que tenim un Ajuntament que vetlla pel medi ambient i per la recerca de solucions que passin per les energies renovables. I els mitjans n'han estat testimonis de primera mà. En veure l'Hort Solar m'he sentit orgullós de ser de Sant Fost, joiós de pertànyer a un grup polític que treballa per fer un municipi amb progrés, estabilitat i qualitat de vida, joiós de ser independent i d'estar unit amb altres companyes i companys pel bé de Sant Fost. Un dia en què Joan Gassó ha estat protagonista de noticiaris i la seva imatge ha aparegut arreu. Un dia en què Joan Gassó ha tornat a exercir d'alcalde de tots, content per la feina ben feta i per haver culminat un projecte que als inicis era un somni i que ara ha esdevingut magnífica realitat.

Passeu pel meu blog personal. També en parlo. Demà prometo fotos.

Nota: Els vídeos del post anterior ja no funcionen, ja que només són accessibles per subscripció i en banda ampla.

Etiquetes de comentaris: , , ,