dilluns, setembre 14, 2009

Discurs de la Diada Nacional de Catalunya

Text del discurs de la Diada Nacional de Catalunya corresponent a Independents Units per Sant Fost, escrit per Enric Gil, vicepresident del partit, i llegit pel mateix autor en l'acte institucional realitzat a la Plaça 11 de Setembre com a homenatge a Rafael Casanova i tots aquells que lluitaren per la nostra llibertat com a poble:

L'11 de Setembre sempre és una Diada especial, per definició reivindicativa, i ha de convertir-se en una oportunitat per fer sentir la veu dels municipis, que necessiten dia a dia recursos per poder continuar oferint serveis de qualitat que repercuteixin en el benestar de la ciutadania. Des d’IUSF exigim que s’obrin les vies per millorar les finances dels ajuntaments, ofegats per la crisi i sovint menystinguts per les altes esferes governamentals. Valorem positivament els fons estatals amb iniciatives locals concretes, però creiem que cal una major empenta. El teixit de Catalunya està fet de petites peces que des del món local contribueixen a la grandesa del nostre país: les ciutats i els pobles són les cèl·lules que mantenen viu l'esperit català, plural, tolerant, sense problemes de convivència, encara que alguns s'entestin en crear conflictes del no-res, sense arguments i plens de malvolença Des d'Independents Units per Sant Fost apostem pels valors de la democràcia com a eixos imprescindibles, una democràcia real, autèntica, que accepti les diferències i les integri en un marc comú construït amb serenor i sense extremismes, lluny de les prohibicions arbitràries i el pessimisme destructor. Catalunya serà forta a partir de la perseverança de les seves dones i els seus homes per treballar per una terra més justa i més lliure, plena d'il·lusió i d'esperança en el futur. I serà forta quan deixi de banda la gent superba, egoista i insolidària. Una Catalunya sense peatges de cap mena, ni els reals que algunes autoritats volen imposar ni els simbòlics, una Catalunya orgullosa de ser com és i oberta al món. El país que Francesc Macià somiava, recolzat sobre "coses immortals com són els drets dels homes i dels pobles", que no poden ser vulnerats i que recorden la humanitat de què som partícipis. El país del poeta Salvador Espriu, a punt de commemorar els 25 anys de la seva mort, i els seus versos de La pell de brau:

Diversos són els homes i diverses les parles,
i han convingut molts noms a un sol amor.

La vella i fràgil plata esdevé tarda
parada en la claror damunt els camps.
La terra, amb paranys de mil fines orelles,
ha captivat els ocells de les cançons de l'aire.

Sí, comprèn-la i fes-la teva, també,
des de les oliveres,
l'alta i senzilla veritat de la presa veu del vent:
"Diverses són les parles i diversos els homes,
i convindran molts noms a un sol amor."

Visca Sant Fost i visca Catalunya!

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dimarts, setembre 11, 2007

Discurs de la Diada Nacional 2007L’any passat, en aquest mateix indret, fèiem referència en el nostre discurs a l’Estatut que acabava de ser ratificat pel poble de Catalunya i al·ludíem al creixement del nostre municipi i al seu paper capdavanter en benestar i qualitat. Ara, amb un panorama polític plural i divers, i amb el diàleg com a instrument necessari, hem d’anar plegats per evitar que la imatge de mediocritat que ofereixen nombrosos polítics en els àmbits espanyol i català s’instal·li en el nostre municipi. És una tasca urgent dignificar la política com a instrument de servei a la ciutadania i nosaltres hem de saber donar exemple també en això. Hem de continuar apostant per la creativitat i el bon govern, sense exclusions de cap mena, i aquesta ja és una manera digna de construir Catalunya, que no serà mai rica i plena sense els seus pobles i la seva gent. I tampoc no ho serà si des de fora s’entesten a negar la nostra identitat i a ofegar-nos amb la retallada d’inversions. Des d’Independents Units per Sant Fost volem contribuir, de manera enèrgica però sense defugir l’autocrítica, a un nou clima de confiança entre tots els grups polítics, i esperem que això serveixi perquè Sant Fost continuï creixent. Aquesta és la nostra raó de ser i el que ens esperona en el nostre treball diari per una Catalunya més lliure i més justa.

Enric Gil Garcia, secretari d'Independents Units per Sant Fost.

Etiquetes de comentaris: , , , ,