dilluns, març 15, 2010

No ho entenen o no ho volen entendre?

[Publicat a Contrapunt el dia 12 de març de 2010]

Voldria fer un comentari en relació a dues cartes publicades a CONTRAPUNT (No ho entenc, d’Antonio Martínez, 12 de febrer i Calen millores al pavelló, de Montserrat Armengol, 26 de febrer).

La primera comença dient “no sóc de cap partit”. L’experiència ensenya que, quan algú enceta així el discurs, cal sospitar de la bondat de les seves intencions. Algú li havia preguntat si pertany o no a un partit? El fet de ser-ho invalida les opinions? Malament quan es donen excuses que no vénen al cas.

Fàcilment detectem de quin peu calça l’autor. Tot negant la seva pertinença partidària, s’afegeix a les argumentacions de l’extrema dreta local, contra l’obtenció d’un crèdit per pagar deutes heretats, que vénen d’un contracte votat favorablement per l’actual cap visible d’aquest grup, que llavors era al govern. No sabem qui informa aquest senyor o d’on ha tret bajanades com que el complex és per a 10.000 socis! Comença a cansar haver d’aclarir per enèsim cop que no es paga per incompliment d’un contracte, sinó que, com mana la llei, es paga una obra feta i rebuda a partir de resoldre un contracte que ha esdevingut impossible.

Es pregunta per què es demanen 1,3 milions més i afegeix “no hi ha un pressupost anual?” Doncs sí, hi ha un pressupost i aquest contempla el crèdit i en detalla el destí. Què “no entén”? Al llarg d’aquest mandat podem veure quants cops la sra. Armengol acaba les seves intervencions amb les expressions “no s’entén” o “no ho entenc”.

Passem amb això a la carta de la senyora Armengol. A la primera part, reclama obres de reparació al pavelló. Com feia notar el regidor Antoni Pinyero en un escrit al CONTRAPUNT de 19 de febrer, ja és habitual que aquesta senyora, quan s’assabenta d’una actuació prevista, la reclama públicament per, després, dir que s’ha fet gràcies a ella (pàrquing de l’ABS, trasllat del jutjat, etc.).

Més greu és la segona part en la qual, de forma irresponsable, vincula un accident sofert per un veterà de l’handbol amb la seva queixa sobre l’estat del pavelló.

Em ve al cap una cita del premi Nobel Konrad Lorenz que vaig llegir en un seminari sobre relacions humanes: “L’odi té conseqüències pitjors que la ceguetat o la sordesa, ja que falseja totes les informacions rebudes i les interpreta en sentit contrari”.

Juan F. Fernández, president d'Independents Units per Sant Fost

Etiquetes de comentaris: , , , ,

diumenge, juliol 26, 2009

Annex del Santfostenc

Annex Juny 09

Etiquetes de comentaris: , ,

dimarts, juliol 29, 2008

Un govern que dialoga

Des d’Independents Units per Sant Fost volem sortir al pas de les afirmacions que la senyora Montserrat Armengol, en nom de Gent per Sant Fost, va escriure en la seva carta i que vostès [la premsa comarcal] van publicar amb data 11 de juliol de 2008.

En primer lloc, volem expressar el nostre més ferm rebuig a l'ús de retrets del passat polític de l'alcaldessa. Què pretenen amb això? Tothom té un passat, però nosaltres no caurem en aquest joc. Simplement ens agradaria que la senyora Armengol pensés en el seu propi passat abans de parlar del d'altres.

Pel que fa al tema dels veïns de la Conreria, el govern format per IUSF-CiU-ERC es va comprometre en el pacte de legislatura a no donar l'esquena i a escoltar als ciutadans i així ho està fent, encara que pugui saber greu a alguns. El govern s'ha compromès, i així ho ha expressat l’alcaldessa Montserrat Sanmartí, a estudiar els casos dels diferents veïns quan, properament, s'estudiï i s’aprovi el POUM. I el govern, des del primer dia, està parlant amb els ciutadans i les associacions amb la mà estesa i esperit de diàleg.

El grup de veïns que van anar al ple extraordinari del passat 27 de juny de 2008 seran escoltats perquè tenen tot el dret, fins i tot malgrat les formes que es van poder veure en aquella sessió plenària, no gaire adequades en un entorn que ha de ser exquisit a nivell de valors i educació. Els grups de l’oposició (PSC i GSF) van contribuir al desori esperonant-los perquè cridessin quan parlava l’alcaldessa o els regidors de l’Equip de Govern i, en canvi, mantenint-se en silenci quan parlaven els portaveus de PSC i GSF.

Senyora Armengol, aquest és el caire que vol donar a les seves intervencions als Plens? Vol caure en l’ús dels insults i les desqualificacions públiques? No és això una forma de prepotència i una negació dels principis del diàleg? No és això donar l’esquena a les normes bàsiques de l’educació?

Comissió de Comunicació d’Independents Units per Sant Fost

[Nota de Premsa enviada als mitjans]

Etiquetes de comentaris: , , , , ,