divendres, maig 16, 2008

Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa de Sant FostEn el Ple celebrat ahir dimecres 14 de maig, Montserrat Sanmartí, número 3 de la candidatura d’Independents Units per Sant Fost (IUSF), va ser escollida alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles amb majoria absoluta (els cinc vots del seu grup, el de CiU i el d’ERC), fruit del pacte de govern a què van arribar les tres formacions el passat 23 d’abril. Sanmartí, en una Biblioteca plena a vessar, va destacar en el seu discurs l’orientació del nou govern, enfocat a les persones i amb la prioritat pels temes socials. Va assenyalar que Sant Fost és un municipi amb un teixit veïnal, cultural i esportiu molt valuós i que cal dur a terme una profunda tasca de diàleg a fi de reflectir les seves preocupacions i projectes, que també són els del poble. Després d’uns anys dedicats a una política d’inversions, cal reactivar la participació ciutadana més que mai, ja que l’Ajuntament mai no ha de donar l’esquena a la ciutadania. Va posar èmfasi en el fet de ser la primera dona santfostenca en arribar a aquest càrrec i va recordar en el seu discurs les dones que són víctimes de la desigualtat. La il·lusió per un Sant Fost millor ha de traduir-se en un aprofundiment en la igualtat de drets entre homes i dones. Recordà l’actiu dels joves i de la gent gran i acabà amb els agraïments a les persones que han confiat en ella per aquest repte, tot destacant, entre d’altres, el suport de la gent del seu grup (Independents Units per Sant Fost), amb un esment al millor alcalde (Joan Gassó), als regidors i als companys Juan Francisco Fernández i Llorenç Calzada.

[En la imatge, Juan F. Fernández, alcalde en funcions, pren la promesa del càrrec a Montserrat Sanmartí, nova alcaldessa del municipi]

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

dissabte, novembre 24, 2007

Nou premi a la sostenibilitat

L'Ajuntament de Sant Fost, governat per IUSF, ha obtingut un nou guardó com a reconeixement de la seva tasca a favor del medi ambient i de les solucions ecològiques. Es tracta dels X Premis Medi Ambient, organitzats per Garrigues i que van ser lliurats el dijous 22 de novembre per la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona. És tot un orgull pertànyer al grup polític que ha fet possibles aquestes millores. Felicitem des de la nostra web a tot el Consistori per la perseverança en l'assoliment dels objectius i per la tasca ben feta, que han situat Sant Fost en el mapa de la sostenibilitat arreu del territori. Tot un exemple de bona gestió i un model que altres administracions volen seguir.

Extret de la nota de premsa:

La ministra de Medio Ambiente, Cristina Narbona, entregó ayer los X Premios de Medio Ambiente que anualmente organizan Garrigues y el diario Expansión, con la colaboración del grupo editorial jurídico Wolters Kluwert a través de CISS. Dentro del ámbito empresarial, los galardones recayeron en la empresa química Basf Española, el grupo de construcción y servicios FCC y el grupo de tecnología eólica Gamesa. Además, la compañía de climatización ClimateWell recibió un accésit. En la categoría de instituciones y entidades públicas, fueron premiados el Centro Nacional de Educación Ambiental (CENEAM) y el Ayuntamiento de Sant Fost Campsentelles (Barcelona). Los premiados fueron seleccionados de entre 66 candidaturas: 50 empresas y 16 instituciones públicas. (...)

El Ayuntamiento de Sant Fost Campsentelles (Barcelona) se hizo con el galardón en la categoría de ‘Sostenibilidad’ por su red integral de alumbrado público, un proyecto pionero en nuestro país. Su alcalde, Joan Gassó Ramiro, recogió el galardón.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dissabte, juny 16, 2007

Joan Gassó, alcalde de Sant Fost

En la sessió plenària de constitució de l'Ajuntament de Sant Fost, que ha tingut lloc avui a les 10 del matí, han pres possessió els regidors i regidores de les diferents formacions per a la legislatura 2007-2011. Després de prometre o jurar llurs càrrecs, s'ha procedit a la votació de l'alcalde. Montserrat Armengol (GSF) ha donat a conèixer els seus motius per no donar suport a un govern quadripartit, entre ells, la furibunda campanya duta a terme pel PSC en els darrers temps i, sobretot, durant la campanya electoral. IUSF (amb Joan Gassó), PSC i CiU han presentat candidats, mentre que GSF i ERC no ho han fet. El resultat ha ofert 5 vots per a Joan Gassó (del nostre Grup Municipal), 5 per a Josefina Caro (els del PSC i el del candidat d'ERC), un vot per a Joaquim Pérez (CiU) i dos en blanc (les regidores de GSF). Com és sabut, si cap candidat no obté els 7 vots de la majoria absoluta, resulta escollit alcalde el de la llista més votada. Independents Units per Sant Fost, amb 1149 sufragis, va ser la llista guanyadora dels comicis, per la qual cosa el nostre candidat, Joan Gassó, que ha encapçalat el Consistori des de 1993 i que ha dut a terme una gran tasca pel nostre municipi, és el legítim alcalde per al nou període polític que comença.

Gassó, en el seu discurs, ha destacat que, durant el període postelectoral no s'ha permès a IUSF discutir programes i negociar pactes concrets i ha reconegut que les majories absolutes de vegades afecten l'estil de govern. Tot i així, ha posat èmfasi en la campanya de descrèdit que ha dut a terme el PSC sobre la seva persona i ha ressaltat l'aprenentatge que pot suposar un govern en minoria, des de la convicció que caldrà arribar a pactes i acords en una política de mà estesa. Aquesta és la demanda del poble de Sant Fost: diàleg i entesa per solucionar els problemes de la ciutadania. Independents Units per Sant Fost és conscient del que això significa i, per aquesta raó, assumeix amb responsabilitat aquest nou repte.

Felicitem el nostre alcalde i els regidors electes (Juan F. Fernández, Montse Sanmartí, Jose M. Murcia i Margarita Santos), amb la seguretat que treballaran com sempre ha fet la nostra gent: des de la serenitat, el diàleg i el rigor, pensant només en Sant Fost i en la seva estabilitat.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimarts, febrer 27, 2007

Un altre motiu d'orgull

item.jpg L'Ajuntament de Sant Fost, que governen els Independents Units per Sant Fost (IUSF) en coalició amb IC-EUiA, ha obtingut una Menció de Bones Pràctiques del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (lliurada pel mateix Joan Clos), en el marc del sopar del Seminario sobre Gestión Urbana y Eficiencia Energética, celebrat ahir a Madrid (el Seminari finalitzava avui). Mentre els socialistes locals no paren de desqualificar i gosen criticar el Projecte d'Enllumenat Públic Eficient (l'hort solar que és únic a l'Estat i que permet recollir l'energia diürna del sol per il·luminar la nit santfostenca), pel qual s'ha assolit aquest reconeixement, el Govern Central, per mitjà de l'IDAE, ha volgut fer constar que des d'un poble del Vallès Oriental s'estan duent a terme accions positives en l'àmbit ecològic. La inauguració de l'hort solar el passat dia 10 de febrer va captar l'atenció dels mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió) i fins i tot altres municipis ja estan mirant d'adaptar a llurs realitats aquest gran projecte. Un altre exemple de com es pot fer bona política sense necessitat de dependre dels grans partits, esclaus de les seves estratègies globals i poc curosos amb els problemes locals. Un motiu per sentir-nos orgullosos del nostre poble, Sant Fost, i una raó més per donar suport a un grup polític que ha transformat el municipi i que ho seguirà fent, amb la feina ben feta, amb optimisme i sense cedir a les provocacions estèrils i buides de contingut.

Etiquetes de comentaris: , , ,