dissabte, febrer 21, 2009

Juan Francisco Fernández, nou president d'Independents Units per Sant Fost

Juan Francisco Fernández, primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost, es va convertir el passat divendres en el nou president d'Independents Units per Sant Fost, primera força del municipi pel que fa al nombre de vots i regidors. Fernández substitueix Joan Gassó, que va deixar l'executiva el passat mes de novembre. La candidatura que encapçalava Fernández està constituïda per Enric Gil com a vicepresident, Ferran Forns com a secretari i Irene Romero com a tresorera en els principals càrrecs. Va ser l'única que es va presentar i va sortir escollida sense cap vot en contra, demostrant així la unitat del partit. La resta de membres, en el lloc de vocals, són els electes actuals (Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos i Ferran Mauri) i els afiliats Ignacio López, Manel Martínez i Artemi Bergadà. Els objectius de la formació són créixer com a partit per continuar guanyant les eleccions i oferir una imatge renovada, tot atenent les necessitats de la població, i amb una tasca més activa dels afiliats en les diferents comissions. En el discurs posterior a la votació, Fernández va mostrar el seu total suport a l'alcaldessa Montserrat Sanmartí i va emfasitzar la importància de les activitats socials i de la comunicació en l'engrescador nou període que comença.

Etiquetes de comentaris: , , ,

divendres, febrer 13, 2009

Sant Fost i Martorelles qüestionen el traçat de l'AVEEl traçat de l'AVE per Mollet del Vallès preocupa els ajuntaments de Sant Fost i Martorelles. Temen que, si es fa tal com marca el projecte, per la llera del riu, les crescudes els afectaran els seus termes. Per això proposen que es modifiqui i es construeixi un viaducte. [Extret de la notícia del 3cat24]

En el vídeo intervé l'alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí (IUSF).

Notícia apareguda a El Periódico de Catalunya (14/02/2009):

Martorelles i Sant Fost temen inundacions pel pas de l'AVE


Els alcaldes estan preocupats per les 173 empreses d'un polígon al costat del Besòs


CRISTINA BUESA

BARCELONA


L'AVE travessa el Vallès Oriental entre l'autopista AP-7 i el Besòs. Però hi ha una àrea en la qual es fica dins del riu. Es tracta de Martorelles i Sant Fost de Campsentelles, on el projecte dibuixa el pas del tren d'alta velocitat pel mateix llit fluvial. Els alcaldes d'aquests municipis van presentar ahir una alternativa a Adif, que executa les obres, preocupats per la possibilitat d'inundacions a la zona industrial, on hi ha 173 empreses. Aquests canvis comportarien un increment en el cost de les obres però, asseguren, garantirien la seguretat.


Sant Fost i Martorelles no van rebre el projecte directament del Ministeri de Foment perquè l'AVE no passa pels seus termes municipals. Només el novembre passat, alertats pels industrials afectats, van aconseguir veure "gairebé clandestinament" la documentació en la qual s'explicita per on passaran les futures vies. "A l'estudiar-la ens vam adonar que havien previst uns talussos que suposadament pararan les avingudes d'aigua ja que l'espai per on passa el riu es reduirà", va exposar l'alcalde de Martorelles, Miquel Àngel Soria.


VIADUCTE DE 1.500 METRES


Soria i l'homòloga de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, van encarregar un estudi per evitar aquest impacte. Van insistir ahir que no estan gens en contra del projecte d'alta velocitat i que l'opció que ells recolzen no modifica el traçat en planta encara que sí en alçat. Això vol dir que l'AVE passaria pel mateix lloc però una mica més elevat. El responsable del gabinet d'enginyeria que ha redactat l'alternativa, Jordi Rodríguez, va exposar que la solució consisteix a construir un viaducte de 1.500 metres que eviti el llit del Besòs.


Els canvis que es farien en aquest tram també afectarien el pont de la carretera B-500 que uneix Mollet i Sant Fost sobre el riu, una passarel.la de vianants i la riera de Gallecs. Rodríguez va admetre que les modificacions encaririen el traçat en aquest punt però va declarar que no sabia en quina quantitat. També va alertar que el projecte va comptar amb l'aprovació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el 2004 però que, actualment, el comportament del riu ha canviat perquè al Vallès s'ha construït molt durant els últims anys.


BONA DISPOSICIÓ


Adif va confirmar ahir la recepció de l'alternativa municipal i va reconèixer la "plena disposició" de l'empresa pública a estudiar-la. Tot i així, va recordar que l'ACA "va informar favorablement" de les mesures adoptades davant la possible inundabilitat del riu.


[Post actualitzat el 14 de febrer de 2009]


Etiquetes de comentaris: , , , , ,