dissabte, novembre 25, 2006

Manifest contra la violència de gènereAvui, 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones, volem expressar el nostre rebuig més rotund a la violència de gènere. Una violència malauradament encara present a les nostres societats i que ens obliga a esmerçar tots els esforços, tots els recursos i totes les voluntats per assolir la seva eradicació. Volem deixar palesa la necessitat d’un treball conjunt, de totes i tots, les administracions públiques i la ciutadania, en la lluita contra aquesta xacra. Hem de continuar avançant en la coordinació d’actuacions, en el desplegament del mapa de recursos i, molt especialment, en un canvi cultural que contribueixi a l’equitat de gènere i al reconeixement del dret a gaudir d’una vida lliure de violència. Per això manifestem:

  • El nostre rebuig a tots els actes de violència de gènere,treballant conjuntament en el foment d’una educació basada en els valors de diàleg, respecte i tolerància, que eviti la repetició de comportaments violents i superi l’existència d’estereotips de gènere.
  • La necessitat de reforçar les polítiques preventives que situen la desigualtat entre dones i homes com la causa central de la violència i que ens permeten qüestionar les idees i creences sexistes presents a la nostra cultura.
  • El reforçament de les polítiques de gènere i igualtat d’oportunitats que permeten identificar i superar les desigualtats entre dones i homes i les relacions de poder per establir el reconeixement entre les persones tant en l’esfera social com en la personal.
  • La necessitat de seguir avançant en l’activació de recursos socials, de millorar els instruments i procediments legals reconeguts en la legislació actual i també d’avançar en la promoció de la investigació, per tal de donar respostes integrals a les dones que pateixen violència.
  • La nostra implicació en un treball conjunt de les administracions, dels estaments socials, de totes les ciutadanes i els ciutadans, de la societat civil i de les associacions de dones, en un debat obert i una actuació decidida per eradicar les causes de la violència i defensar amb fermesa els drets fonamentals de les dones.
Des de l’Ajuntament de Sant Fost aquest tema ens preocupa; per això ens hem posat d’acord amb els ajuntaments de La Roca, Vilanova del Vallès, Martorelles i Santa Maria de Martorelles per treballar conjuntament en un protocol titulat “Sumant esforços: eines per a l’abordatge de la violència de gènere”, que avui donarem a conèixer en aquest acte. En aquest protocol queda ben palès que el treball en equip entre responsables polítics de municipis diferents i ideologies diferents dóna el seu fruit com a exemple modèlic de política pensada en clau social i no partidista per a les dones que han patit, pateixen o poden patir conductes violentes. És el nostre compromís implementar aquest protocol convertint-lo en una eina efectiva d’esperança per a l’eradicació d’aquesta forma de violència.

Volem expressar el nostre reconeixement més sincer a totes aquelles dones que al llarg d’aquest any han mort assassinades per les seves parelles o exparelles. Per a totes elles el nostre homenatge.

dissabte, novembre 04, 2006

Resultats electorals

El passat dia 1 de novembre tingueren lloc les Eleccions al Parlament de Catalunya i a Sant Fost se celebraren amb tota normalitat. Finalment qui va vèncer els comicis fou la federació Convergència i Unió, a la qual felicitem pels resultats, tot i que ara és el moment dels pactes, que no seran fàcils. Tot i la victòria, res no garanteix a CiU que pugui governar com a llista més votada i amb més escons. La reedició del tripartit d'esquerres és altament probable en un panorama parlamentari en el qual el diàleg ha de ser la prioritat.

Us oferim la comparativa entre les autonòmiques d'enguany i les del 2003 en la taula següent:

Partits

2006

2003

Vots

%

Vots

%

CiU

1051

32,76

1180

34,09

PSC

824

25,69

966

27,91

ERC

450

14,03

509

14,71

PP

408

12,72

456

13,18

ICV-EUiA

285

8,88

296

8,55

C’s

88

2,74

-

-
Pel que fa a la participació en el nostre poble, l'any 2003 va ser d'un 61,57%, mentre que enguany ha estat del 53,84%, una diferència substancial que es palesa en el fet que tots els partits importants han baixat en vots, llevat de la irrupció del nou partit Ciutadans.