dimarts, març 28, 2006

Taxa escombraries

Desde Benestar Social oferim la possibilitat d´acollir-se a l'Exempció de les taxes d´escombraries a la gent gran, ja jubilada, que ho sol·liciti.

A Serveis Socials disposem d´uns requisits i uns barems aplicables als usuaris que en fan la petició i als quals se´ls hi aplica. El període de sol.licitud té lloc els mesos de gener i febrer.

En l´última Junta de Govern Local del 15 de març vam aprovar la reducció d´aquestes taxes amb la següent relació:

- noves exempcions: 4 usuaris
- exempció renovada: 66 usuaris
- denegada: 5

L´exempció d´aquesta taxa suposa per a l'Ajuntament deixar d´ingressar 9.030 euros.

dimecres, març 15, 2006

La Conreria

Ja han començat les obres d'urbanitzacio de La Conreria, i sembla que aquelles reivindicacions de tota la vida hagin estat fruit d'un malson. Sembla que urbanitzar La Conreria hagi estat un caprici meu. On són aquelles manifestacions sota el lema "La Conreria ha dit prou"? Sabeu quin és el problema? Doncs no tinc cap inconvenient en explicar-vos-ho:

Quan, a principis dels anys 90, el Sr. President de l'Associació de Veïns reivindicava la urbanització, mai no hagués cregut que l'alcalde convergent d'aquella època no hi seria més enllà de 1993 i, és clar, calia que La Conreria fos obra dels convergents i no dels Independents, que es van prendre la demanda veïnal més seriosament que ningú. Per mirar de trencar la inèrcia independent, va crear junt amb un altre president, el de l'Associació de Veïns de Mas LLombart, un partit polític que va usurpar barroerament el nom del nostre partit, d'amagatotis, com aquell que no vol la cosa. Com que el poble és intel·ligent, no els va votar ni la seva família, obtenint el just premi per aquells que sempre treballen per darrere. Però, després del fracàs, calia seguir i era el moment d'utilitzar els diners dels veïns per la via dels contenciosos i de les demandes contra l'Ajuntament. Davant la impossibilitat de vèncer judicialment, va intentar aturar l'obra i no ho va aconseguir. Atès el nou fracàs, va desistir del seu intent de paralitzar-la, tot i que no admet públicament que ho va intentar però no va poder. La seva malícia és, però, infinita, i va convocar una assemblea de veïns per demanar que no paguessin i que ho fessin al Jutjat.

La situació a dia d'avui és la següent:

El 83% dels veïns ha pagat en el termini voluntari, el 4% li ha fet cas i el 3 % està pendent de trobar una solució econòmica. Davant d'això, algú ha de demanar al Sr. President que dimiteixi, que no faci més mal als veïns amb la seva clara i contundent aposta política, contrària a la meva.

Un fracàs com el seu només admet la dimissió. Faci ja el salt definitiu a les llistes de CiU o, si diu que és enemic meu, igual té un lloc al PSC, però no perjudiqui més els veïns.

La meva més sincera enhorabona als veïns pel seny que han demostrat.

diumenge, març 12, 2006

El Santfostenc, edició digital

Avui us presentem l'edició digital del darrer Santfostenc, el corresponent al mes de febrer, en el qual es tractaven qüestions que ja hem desenvolupat en el nostre bloc, com la renovació de la Comissió Permanent o la proclamació de Joan Gassó com a candidat per als propers comicis. Només us cal l'Adobe Reader per llegir-lo. I no oblideu fer el passatemps!!

La podeu consultar aquí o en l'enllaç que hem creat en el nostre menú de la dreta.

dijous, març 09, 2006

Dia Internacional de la DonaAhir va ser el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Des de la creació de la Regidoria de la Dona sempre s’ha celebrat, i aquest any ho hem fet d’una manera festiva i distesa. Totes les persones que van assistir a l’acte de l’Ateneu en van ser protagonistes. Vam donar un obsequi, fet pel Grup de Dones Hedera, a la guanyadora del concurs de cartells i, a continuació, vam fer l’acte d’homenatge a l’àvia de Sant Fost. Després es va representar el monòleg titulat La dona sola i, com a cloenda, un mural humà amb totes les dones assistents. El que volíem fer des de la pròpia regidoria, a banda de reivindicar els nostres drets com a dones, era sentir-nos orgulloses de ser-ho, de creure en nosaltres mateixes, en la nostra capacitat de decisió i elecció i en el compromís per construir el nostre propi futur. Creure en una mateixa significa seguretat i fermesa. Volíem veure com creixia la nostra autoestima i crec que ho vam aconseguir amb escreix. Vull agrair a tota la gent que va anar i va participar en l’acte el seu suport. Sempre he pensat que ser dona és un orgull i ser-ho en el nostre dia i acompanyada de tanta gent que sent el mateix que tu ho és encara més.

diumenge, març 05, 2006

Beques escolars

Des de Serveis Socials, el mes de desembre vam obrir una segona convocatòria de beques per les possibles urgències que ens poden sorgir. Es tracta de beques de menjador, tant per a les dues escoles com per a l´IES. A Serveis Socials en fem la corresponent valoració i si tenen la valoració i puntuació requerides, s´envien al Consell Comarcal per a la seva aprovació. Vam tenir 8 sol.licituds, i totes han estat aprovades. El passat 28 de febrer les famílies van ser citades per comunicar-los la resolució. Aquestes beques han començat l´1 de Març i la subvenció és de 4 euros per dia. Aquestes beques les concedeix el Consell Comarcal i per a l´Ajuntament no tenen cap cost.